Субота, 27.07.2024, 03:05:28

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Вересень » 14 » ОДА зобов'яже створити плани історичних населених пунктів Прикарпаття
12:14:34
ОДА зобов'яже створити плани історичних населених пунктів Прикарпаття
На Прикарпатті існує 29 населених пунктів, які внесені до списку історичних населених місць України. Про це розповів у своєму виступі на дні депутата в Івано-Франківській обласній раді заступник начальника управління культури Василь Тимків.
„Статус історичного населеного міста зобов’язує здійснювати будь-які містобудівельні, архітектурні та ландшафтні перетворення, будівельні, шляхові земляні роботи, реалізація яких може позначитися на стані пам’яток, їх території та зоні охорони, при умові дотримання історико-архітектурних опорних планів історичних населених пунктів.
З метою регулювання забудови та господарської діяльності, яка може позначитися на стані збереження пам’яток культурної спадщини в населених пунктах, занесених до списку історичних, облдержадміністрація зобов’язує органи місцевого самоврядування при формуванні своїх бюджетів передбачати кошти на виготовлення історико-архітектурних опорних планів історичних населених пунктів”, – розповів Василь Тимків.
В цілому опорні плани передбачають чітке визначення зон охорони пам’яток культурної спадщини та режими їх використання, зони регулювання забудови, зони охорони ландшафту та зони охорони археологічного культурного шару.
Заступник начальника управління культури сказав також: „У більшості населених пунктів, занесених до списку історичних населених пунктів України, не визначено чітких меж історичних ареалів на даний час, проводиться неконтрольована забудова історичних центрів, через що втрачається автентична містобудівельна структура населених пунктів. Великих втрат зазнають історичні ареали через перебудову, переобладнання, засилля рекламної продукції на пам’ятках архітектури.
Функцію за дотримання контролю за дотриманням правил забудови історичних населених пунктів покладено на управління містобудування та архітектури області. На сьогоднішній день історико-архітектурні опорні плани з 29 населених пунктів Прикарпаття мають місто Коломия та місто Рогатин, на стадії затвердження генеральний план Болехова”.

Переглядів: 615 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024