Четвер, 19.09.2024, 02:56:44

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2024 » Серпень » 22 » У центрі Коломиї знайшли 4 черепи та людські кістки
08:54:26
У центрі Коломиї знайшли 4 черепи та людські кістки

На площі Скорботи у Коломиї розпочалися розкопки і там знайшли чотири черепи та залишки людських скелетів. Коли процес завершиться, їх передадуть на експертизу, щоб з’ясувати, хто і коли там був похований, пише КУРС з посиланням на НТК.

Кілька десятиліть поспіль у Коломиї велися суперечки щодо ймовірних поховань на площі Скорботи. Тепер, коли у владі заговорили про проблему її повністю відреставрувати, розпочали пошукові роботи, щоб дійсно з’ясувати, чи там є людські рештки. На місці працюють фахівці КП “Пам’ять” і вже мають перші результати.

“Нам вдалося знайти людські останки, тобто кілька черепів і інших суміжних кісток людського скелета. Поховання мішані – не цілісні. Тобто це не було анатомічне покладання тіла, а вже перепоховання з якихось місць, тому що кістки перемішані. Надалі шукаємо, чи є ще захоронення. Тому умови досить складні”, – розповіла керівниця бригади пошукових досліджень КП “Пам’ять” Ольга Третьякова.

За її словами, подібні розкопки КП “Пам’ять” проводило у Болехові на місці радянського меморіалу, але там нічого не вдалося знайти. А також у Козаківці Болехівської міської ради.

“Там поки що не проводилися ексгумаційні роботи, лише пошукові. Ми визначили, що там дійсно є поховання, а далі готуються документи вже для ексгумації”, – розповіла Третьякова.

Людські рештки були у домовинах, щоправда, жодних розпізнавальних знаків там не було. Тому невідомо, хто похований був на площі і чому саме тут. Після завершення робіт КП “Пам’ять” передасть кістки місцевій владі для перепоховання.

На площі Скорботи планують створити меморіал Героїв російсько-української війни.

“У нас вже на виході проєкт реконструкції під площу Героїв, цього вимагають родичі згиблих захисників. Але доки не буде перепоховання, ми не зможемо приступити до інших робіт, – каже міський голова Коломиї Богдан Станіславський. – Ми цього року постараємося оголосити тендер і почати вже роботи”.


Переглядів: 15 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024