Субота, 27.07.2024, 01:26:28

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Липень » 07

Брата лідера ОУН Степана Бандери Богдана вбили в 1944 році в Баштанському районі, що на Миколаївщині. Пошуковці комунального підприємства "Пам'ять" мають намір вирушити туди, аби віднайти його могилу та перепоховати в Старому Угринові на Прикарпатті.

Про це керівник підприємства, історик Василь Тимків повідомив у ефірі на ОТБ "Галичина":

"На це рік ми запланували два пошуково-екгуменаційних заходи за межами області. Це стосується пошуку поховання Богдана Бандери — рідного брата Степана Бандери. Він загинув від рук німців на території сучасної Миколаївсько ... Читати далі »

Переглядів: 155 | Долучив: Dnister | Дата: 07.07.2021

У читальній залі Галицької центральної бібліотеки відбулася презентація книги нашої краянки Олександри Федишин «Суботів. Нариси історії». Серед присутніх, крім бібліотекарів та співробітників Національного заповідника «Давній Галич», були і запрошені гості, зокрема голова Івано-Франківської обласної організації Союзу Українок Уляна Шведюк, заступниця генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» Ірина Чернега, кандидат технічних наук, уродженець с. Суботів Зеновій Сочавський, архітектор Василь Крук та ін.

Як зазначила директорка Галицької ЦБС Іванна Сорочинська, пам'ять про рідне село спонукала авторку вже в поважному віці взятися до написання книги. Історик Петро Гандзюк допоміг ... Читати далі »

Переглядів: 169 | Долучив: Dnister | Дата: 07.07.2021

У Бурштині відбулося дводенне засідання робочої групи з розробки та впровадження зеленого маршруту “Легенди Опілля”, який презентувала Агенція Сталого розвитку.

Обговорили питання зелених маршрутів як складової сталого туризму, опис та бізнес-модель маршруту «Легенди Опілля».

Також учасники заходу відвідали місцеві локації, які включає зелений маршрут. Це Садиба Гаймана у селі Старий Мартинів, релігійно-історичний центр «Гора над Дністром» у селі Новий Мартинів, дерев’яна церква св. Іоана Золотоуста 1893 р., «Хатинка-Царинка» та козина ферма у селі Те ... Читати далі »

Переглядів: 158 | Долучив: Dnister | Дата: 07.07.2021

Шість мацев (єврейських надгробків), знайдених раніше серед будівельного сміття в Івано-Франківську, перевезли на єврейське кладовище.

Про це редакцію JewishNews повідомила Марина Сєдова, яка виявила надгробки.

Вона зазначила, що досить багато часу зайняли переговори з державними та комунальними органами, щоб правильно оформити перевезення.

Спочатку організували невелику пошукову експедицію, в результаті якої знайшли і відкопали п’ять мацев. Під час друго ... Читати далі »

Переглядів: 158 | Долучив: Dnister | Дата: 07.07.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024