Неділя, 08.09.2024, 01:24:22

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2024 » Липень » 10

На жаль, порятунок і подальше використання пам’яток культурної спадщини не здійснюється методами Державної служби надзвичайних ситуацій – швидко та оперативно. Цей процес може бути довгим, передбачати дослідження, описування, обговорювання, затвердження – в окремих випадках пам'ятки паралельно знищуються під впливом часу, а інколи і від умисних дій.

Останні два роки одним з об'єктів, який вимагає нагального порятунку є будівля колишньої римо-католицької плебанії в Галичі (за адресою вул. Ярослава Осмомисла, 3), відома галичанам як один з корпусів колишньої районної лікарні, в котрому розміщувався кабінет фізіотерапії та кухня. Які дії були здійснені в останньому часі для того щоб зберегти ... Читати далі »

Переглядів: 41 | Долучив: Dnister | Дата: 10.07.2024

В селі Хмелівка відбулося урочисте відзначення нових лавреатів обласної краєзнавчої премії імені Євгена Паранюка. Його родина стала фундатором цієї премії, призначеної, відповідно до положення, для краєзнавців-ветеранів. Заснували цю нагороду у 2016-му обласна організація НСКУ. Її голова Михайло Косило вручив нагороди краєзнавцям – цьогорічним лавреатам.

Ними у 2024 році стали:

Лесів Василь Петрович – журналіст, письменник, сценарист. Член НСЖУ, НСПУ. Автор і ведучий народознавчого телеальманаху «Вічне дерево» програми «Навзаєм»;

... Читати далі »
Переглядів: 38 | Долучив: Dnister | Дата: 10.07.2024

Івано-Франківська обласна організація Національної спілки краєзнавців України виступила співорганізатором з Івано-Франківським обласним державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді 26 червня 2024 року в місті Івано-Франківську в організації та проведенні науково-методичного семінару «Формування творчих громадянських компетентностей українця в дитячих об’єднаннях закладів позашкільної освіти у контексті ентонаціональних особливостей краю».

Відкрив захід Михайло Косило, директор Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, кандидат педагогічних наук, доктор ... Читати далі »

Переглядів: 31 | Долучив: Dnister | Дата: 10.07.2024

Івано-Франківська обласна організація Національної спілки краєзнавців України разом з співорганізаторами Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника, Інститутом літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, Інститутом Івана Франка НАН України, Івано-Франківським обласним відділенням НТШ, Івано-Франківською обласною організація НСПУ, Снятинською міською радою, Снятинським літературно-меморіальним музеєм Марка Черемшини долучилася до проведення Всеукраїнської наукової конференції «Творчість Марка Черемшини і українська культура XIX – початку ХХ століття», присвяченої 150-річчю від дня народження відомого українського письменника Марка Черемшини (Івана Юрійовича Семанюка, 1874–1927 рр.).

... Читати далі »

Переглядів: 34 | Долучив: Dnister | Дата: 10.07.2024

У селі Чернів Букачівської громади, що на Івано-Франківщині, 9 липня демонтували пам'ятник радянському солдату.

Про це повідомив на Facebook-сторінці директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярослав Коретчук.

"Декомунізація в дії! Завдяки старанням активістів та розуміння органів влади Букачівської громади сьогодні у селі Чернів демонтовано пам'ятник совєтському вояку", — йдеться у дописі.

< ... Читати далі »

Переглядів: 34 | Долучив: Dnister | Дата: 10.07.2024

У селі Діброві Бурштинської громади демонтували радянський меморіал. Про це повідомили у Телеграм-каналі «Деколонізація. Україна».

У листі-відповіді міського голови Василя Андрієшина йдеться, що на черзі демонтаж радянських пам'ятників у Бурштині, Бовшеві, Дем'янові, Куропатниках та Юнашкові. Однак, для цього потрібне рішення Мінкульту.

Переглядів: 36 | Долучив: Dnister | Дата: 10.07.2024

Державний архів Івано-Франківської області продовжує публікацію документів про тих, хто найбільше відчув на собі «турботу» більшовицько-комуністичної влади у 1950-х роках, пише КУРС з посиланням на сторінку архіву у фейсбуці.

“Десятки тисяч понівечених доль та загублених життів, квиток в один кінець Сибіру, «пільги переселенцям» у колгоспи південних областей УРСР – це лише незначний відсоток документів, що відображають справжню політику і наміри комуністичної радянської держави та її репресивних органів щодо українського народу та мешк ... Читати далі »

Переглядів: 35 | Долучив: Dnister | Дата: 10.07.2024










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024