Вівторок, 25.06.2024, 08:46:16

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2019 » Травень » 13

Цьогоріч відзначається 30-та річниця відновлення Пласту в Україні та 107-ма річниця Першої Пластової присяги. Створення «Пласту» — одна з тем, яку досліджує музей-оселя Франкової родини в Підгірках, адже біля витоків цієї організації стояв син Івана Яковича Франка — Петро. Завдяки відкритим архівам сьогодні вдається оприлюднити нову інформацію про загибель пластунів із Підгірок.

У 1907 році розпочала свою діяльність масова молодіжна організація скаутів, засновником якої вважаютьРоберта Бейден-Пауела. А вже через чотири роки в Україні все більшого поширення почав набувати пластунський рух. Серед засновників були Іван Чмола, Оле ... Читати далі »

Переглядів: 339 | Долучив: Dnister | Дата: 13.05.2019

На Прикарпатті науковці ведуть розкопки давніх поселень.

Дві нововиявлені пам’ятки археології зафіксували поблизу села Журів Рогатинського району та села Тенетники Галицького району, повідомляють у Науково-дослідному центрі “Рятівна археологічна служба”.

Давні поселенння науковці знайшли під час проведення розвідок у 2008 та 2011 роках, але тепер на цих територіях мають звести нову ділянку повітряної лінії електрорпередачі 330 кВ Західноукраїнська &nda ... Читати далі »

Переглядів: 275 | Долучив: Dnister | Дата: 13.05.2019

У рамках проекту «Хорватські воїни - Україна» Прикарпаття відвідала перша наукова громадянська делегація з Республіки Хорватія з метою вшанування хорватських воїнів, котрі загинули під час Першої світової війни на території України та ознайомлення з економічним, інвестиційним і туристичним потенціалом Івано-Франківщини, започаткування дружніх, взаємовигідних відносин.
Під час перебування на Прикарпатті вчені, науковці та дослідники з Республіки Хорватія зустрілися з начальником управління культури, національностей та релігій ОДА Володимиром Федораком, Почесним консулом Західного регіону Республіки Хорватія Віталієм Запухляком та представником Івано-Франківської міської ради.
Переглядів: 305 | Долучив: Dnister | Дата: 13.05.2019

12 травня темою "Історично-мистецька спадщина Івано-Франківська" розпочався VIII сезон безкоштовних екскурсій в обласному центрі.
Першу екскурсію провів відомий на Прикарпатті краєзнавець і гід, начальник відділу промисловості та розвитку підприємництва Івано-Франківського міськвиконкому Володимир Устинський.
Вже за тиждень, 19 травня, на безкоштовну екскурсію запрошує Наталія Гугіль. Тема: "Проміння сонячного Франківська: вплив планування простору на атмосферу міста".
Переглядів: 340 | Долучив: Dnister | Дата: 13.05.2019

10 - 12 травня 2019 року в м. Івано-Франківську відбувалася міжнародна конференція «Велика війна: у військових негараздах, але в єдиному європейському просторі». Учасниками заходу, були як науковці, так і представники неурядових організацій з України, Угорщини, Польщі, Словаччини.
Роботу конференції привітав голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. Учасники конференції змогли прослухати цікаві наукові доповіді («Перша світова війна і велика східноєвропейська революція: від концепції протистояння до парадигми національного визволення», Володимир Великочий – д. і. наук; «Основні битви в Карпатському регіоні в час Великої війни», Сергій Адамович – д. і. наук; «Особлив ... Читати далі »
Переглядів: 293 | Долучив: Dnister | Дата: 13.05.2019

Серед давніх будівель Івано-Франківська є такі, що дійшли до нас не у первісному, а у значно зміненому вигляді. Але це зовсім не зменшує великої цінності цих будинків-трансформерів для міста.
Один з найвідоміших "трансформерів", пасаж Єґера, зараз перебуває на межі руйнування (вул. Січових Стрільців, 16). Він не завжди був таким, як ми звикли його бачити.
В середині ХІХ століття на цьому місці збудували двоповерхову кам’яницю у класичному стилі, з портиком і чотирма колонами. В будівлі розміщалися редакція газети "Дзєннік станіславовскі" та приймальна лікаря Якуба Біре ... Читати далі »
Переглядів: 305 | Долучив: Dnister | Дата: 13.05.2019










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024