Субота, 27.04.2024, 11:38:44

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 272 273 274 275 276 »

11 березня 2011 року заступник голови Тисменицької районної державної адміністрації Володимир Дутчак провів засідання творчої групи, до складу якої увійшли: місцевий краєзнавець Ярослав Оленчук, професійний художник-графік, учасник багатьох міжнародних виставок і конкурсів з малої графіки в Україні, Польщі, Бельгії, Аргентині Сергій Петрич, відповідальний секретар районного товариства охорони пам’яток історії та культури Петро Юрцунів, депутат районної ради, фотохудожник Ярослав Вітенко.

Учасники ініціативної групи обговорили питання підготовки до видання поліграфічно-сувенірного каталогу про дерев’яні храми Тисмениччини. На сьогодні вже є рисунки двадцяти церков, зведених із дерева. Проте робота триває. Організатори планують, що до пам’ятного буклету увійдуть не тільки існуючі храми, але й ті, що історично були н ... Читати далі »

Переглядів: 851 | Долучив: Dnister | Дата: 14.03.2011

З метою поліпшення забезпечення населення Прикарпаття українською книгою, враховуючи роль національного книговидання у формуванні інформаційного простору держави та рішення експертної ради з питань книговидання від 23.02.2011р., обласна влада включила до тематичного плану випуску творів на 2011 рік такі книги, що стосуються краєзнавчої тематики: Б.Гаврилів, І.Миронюк «Історичні постаті Івано-Франківщини»; М.Кугутяк, Б.Томенчук, П.Сіреджук, М.Водощук, І.Кочкін «Старожитності Гуцульщини. Каталог історичних і археологічних пам’яток»; «Івано-Франківщина. Писанковий край», «Літературне Прикарпаття», «Прикарпаття. Спадщина віків», Матеріали конференції, присвяченої 65-й річниці депортації етнічних українців з території Польщі.

Для довідки. Із 49 рукописів різних авторів, які були вин ... Читати далі »

Переглядів: 710 | Долучив: Dnister | Дата: 13.03.2011

10-11 березня 2011 року начальник відділу з питань охорони культурної спадщини Івано-Франківського міськвиконкому І.Панчишин взяв участь у Координаційній зустрічі у рамках програми Ради Європи проекту «Реабілітація культурної спадщини історичних міст» в м. Київ.

В ході Координаційної зустрічі, організаторами проекту було представлено методику підготовки документів для експертного звіту про спроможність міст – учасників проекту ефективно використовувати соціальний та економічний потенціал об’єктів культурної спадщини для стійкого розвитку громад, розроблений Радою Європи план дій на 2011 рік для всіх пілотних міст країн-учасниць програми; заходи, що передбачені протягом року.

... Читати далі »

Переглядів: 662 | Долучив: Dnister | Дата: 12.03.2011

«Сонячна князівна»

Літературний музей Прикарпаття (філіал Івано-Франківського краєзнавчого музею) запрошує відвідати виставку до ювілею української письменниці Марії Вайно. Експозиція виставки знайомить відвідувача з творчим доробком поетеси, новелістки, кіносценариста Марії Вайно.

Кіносценарій психологічної драми: «Чоловік в кредит, або Четвертий варіант» - лауреат всеукраїнського конкурсу романів та кіносценарії «Коронація слова» (м. Київ, 2000 та 2005 рр.).

Марія Вайно – лауреат міської премії ім. І.Франка (2002 р.) за кіносценарії «Темний двір, або Рапсодія для струнного квартету», «Свекрушина».

... Читати далі »

Переглядів: 637 | Долучив: Dnister | Дата: 12.03.2011

10 - 11 березня 2011 р. в Більшівцях Орден Братів Францисканців, Молодіжний центр з питань миру і примирення (Більшівці) та Національний заповідник «Давній Галич» провели V Mіжнародну конференцію "Збереження культурної спадщини Західної України». Ця ювілейна, п’ята конференція була особливою, - якщо перші чотири були присвячені пам’яткам пізньобарокової сакральної архітектури XVII ... Читати далі »
Переглядів: 788 | Долучив: Dnister | Дата: 11.03.2011

11 – 13 березня 2011 року в історико-меморіальному музеї Степана Бандери у с. Старий Угринів відбудеться обласний пленер художників. За задумом художників, у їхніх роботах впродовж трьох днів буде відображено сам музей та краєвиди родинного села С.Бандери.

Історико-меморіальний музей у Старому Угринові є філіалом Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери.

А.Чемеринський
Переглядів: 660 | Долучив: Dnister | Дата: 11.03.2011

10 березня в читальній залі Центральної бібліотеки міської централізованої бібліотечної системи відбувся загальносистемний день краєзнавства «Усе навкруг з поезії почато»,приурочений до 70-річчя від дня народження Мирослава Аронця – члена Національної спілки письменників України, поета, художника, мистецтвознавця, вихідця з села Видинів Снятинського району.

Мирослав Аронець був гостем даного дійства і виступив перед присутніми з розповіддю про своє творче життя, захоплення народним мистецтвом: писанкарством, різьбою по дереву, малярством, вишивкою.

Крім цього, п.Мирослав – поет, який творить в жанрі верлібру. Він автор поетичних збірок – «Грані ... Читати далі »

Переглядів: 836 | Долучив: Dnister | Дата: 11.03.2011

Пам’ятник Тарасові Шевченку в с. Вовчинці було споруджено в 1911 році спільними зусиллями однодумців Йосипа Гайдея (каменяр), Григорія Новоґродського, Антона Світного та мецената Григорія Борисюка. Оскільки сільська влада не давала дозволу на встановлення пам’ятника, то вони підготували все необхідне заздалегідь і вимурували пам’ятник уночі. Під барельєфом Тараса Шевченка у першому варіанті паи’ятника був зроблений напис «Встане Україна і розвіє тьму неволі, світ правди засвітить». Проте, один з мешканців с. Вовчинець Василь Чагур (1930 р. н.) твердить, що першопочатковий варіант напису під барельєфом Тараса Шевченка звучав так: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!..»
Під час першої світової війни барельєф з написом зняли і заховали. В 1924 році його встановили знову, але зі зміненим текстом напису: ... Читати далі »
Переглядів: 913 | Долучив: Dnister | Дата: 10.03.2011

5 березня в с. Княгиничі Рогатинського району, відбулося вшанування пам’яті Головнокомандувача УПА, Героя України Романа Шухевича. Урочистості розпочалися поминальною панахидою біля пам’ятника легендарному командирові, на подвір’ї місцевої школи, яку відслужив парох села отець Павло Кадлуб. В почесній варті  під державними прапорами та бойовими знаменами ОУН-УПА– ветерани національно-визвольної боротьби разом зі школярами. В урочистостях взяли участь представники районної влади, представники громадсько-політичних організацій району. 

Зі вступним словом про історію вшанування Р.Шухевича звернувся до присутніх сільський голова Леонід Байда. Про героїчний шлях легендарного командира розповіді директор музею, вчитель місцевої школи Ярослав Буряк. Та ... Читати далі »

Переглядів: 706 | Долучив: Dnister | Дата: 09.03.2011

В Івано-Франківському державному історико-меморіальному музеї Олекси Довбуша відкрито виставку "Світова слава Шевченка" з нагоди 197-ї річниці з дня народження Кобзаря.

Експозиція побудована на матеріалах з колекції професора Володимира Грабовецького. Вона складається з двох частин. У першій представлено його власні праці про Шевченка, у другій — книги біографів "генія українського народу". Привертають увагу і портрети різних авторів та автопортрети Тараса Шевченка. Увінчує виставку рушник з вишитим "Заповітом" Кобзаря.

* За матеріалами Івано-Франківської ОДТРК

Переглядів: 595 | Долучив: Dnister | Дата: 09.03.2011

10 - 11 березня 2011 р. в смт. Більшівці Орден Братів Францисканців, Молодіжний центр з питань миру і примирення (Більшівці) та Національний заповідник «Давній Галич» проводитимуть V Mіжнародну конференцію "Збереження культурної спадщини Західної України». Конференція матиме важливе значення. Проблематика програми буде цікавою для науковців двох держав – України та Польщі. Список запрошених науковців засвідчує високий рівень заходу.

Зокрема, в переліку запрошених з польської сторони є: Архієпископ Мечислав Мокрицький; маршалек Сенату, проф. ... Читати далі »

Переглядів: 804 | Долучив: Dnister | Дата: 08.03.2011

Краєзнавці Івано-Франківської області працювали над цими книгами протягом декількох років. Видавали їх за бюджетні кошти. Призначені вони були для сільських та шкільних бібліотек. Сім місяців тому їх знайшли у косівському приймальному пункті макулатури. 54 книги «Реабілітовані історією. Івано-Франківська область. Том 1», в яких йдеться про репресованих з Косівського та Коломийського районів, заважили півцентнера. Тому завідувачка приймального пункту заплатила за них 200 гривень.
П’ятитомник видали в Івано-Франківську у 2000 році коштом облдержадміністрації. Кожен том присвячений кільком районам. Тут зібрані короткі відомості про живих і мертвих, які пройшли крізь пекло комуністичних концтаборів. Це данина пам’яті борцям за волю і незалежність України, жертвам, яких замордував тоталітарний режим.
Переглядів: 833 | Долучив: Dnister | Дата: 04.03.2011

3 березня 2011 р. в Івано-Франківському обласному музеї визвольної боротьби імені С.Бандери відбувся освітньо-масовий захід на тему "Життя в боротьбі”. Його присвячено 61-й річниці з дня загибелі Головного командира УПА та Провідника ОУН в Україні Романа Шухевича. Для учнівської молоді було проведено пізнавальну бесіду з фрагментами документального та художнього фільмів про Романа Шухевича.

А 5 березня 2011 р. в історико-меморіальному музеї Степана Бандери (с. Старий Угринів Калуського району) філіалі Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім С.Бандери відбудеться обласна науково-практична конференція на тему "Діяльність підпілля ОУН та збройних відділів УПА на території Івано-Франківської області”. В роботі конференції ... Читати далі »

Переглядів: 751 | Долучив: Dnister | Дата: 03.03.2011

Парафіяльна громада с. Тишківці Городенківського р-ну запланувала виконання реставраційних робіт іконостасу церкви Воздвиження Чесного Хреста. Іконостас є визначною памяткою сакрального мистецтва Галичини. Він виготовлений у Відні і розписаний видатним українським художником Корнилом Устияновичем у 1877 році. Реставраційні роботи будуть проводити спеціалісти Івано-Франківського Художнього музею.

Народився К.Устиянович 1839 р. у с.Вовків на р.Зубрі (тепер Пустомитівського р-ну). Син славного миколаївчанина о. Миколи Устияновича. Помер 22.07.1903 р. у с.Довге (тепер Стрийського р-ну). Художник, поет, публіцист, г ... Читати далі »

Переглядів: 812 | Долучив: Dnister | Дата: 03.03.2011

2 березня 2011 року в Центральній районній бібліотеці відбувся краєзнавчий круглий стіл «Краєзнавство: проблеми і перспективи». 
На засідання «круглого» столу були присутні заступник голови районної державної адміністрації Леся Білищак, директор ВАТ «Коломийська друкарня ім. Шухевича» Михайло Андрусяк, краєзнавець, Народний артист України Микола Савчук, голова міськрайонного товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка Василь Глаголюк, директор Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Валерій Ковтун, заступник директора Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття Ірина Федів, директор Центральної районної бібліотеки Орися Бирчак, завідуюча краєзнавчим відділом ЦРБ Наталія Тарновецька, працівники освіти, культури міста та району.
Переглядів: 667 | Долучив: Dnister | Дата: 02.03.2011

2 березня 2011 р. в обласному Художньому музеї відбулося відкриття художньої виставки провідного наукового співробітника закладу Мирослава Аронця з нагоди його 70 - ти річного ювілею (з них 30 років він пропрацював у Художньому музеї). Також, на виставці презентовано каталог творів майстра «Мирослав Аронець. До 70-річчя від дня народження. Живопис. Графіка». Ювілей художника і поета зібрав значну кількість шанувальників його творчості.

Майстра пензля та пера вітали директор обласного Художнього музею Михайло Дейнега, начальник управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації Володимир Федорак, генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський, голова Івано-Франківської обласної ради в 2005-10 роках Ігор Олійник, професор Прикарпатського національног ... Читати далі »

Переглядів: 724 | Долучив: Dnister | Дата: 02.03.2011

3 березня 2011 р. в Богородчанській центральній районній бібліотеці відбудеться година історичної пам’яті "Будитель Галицької раті” з нагоди 200-річчя від дня народження о. А.Могильницького. Початок заходу о 16.00 год. Одночасно в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбудеться літературно-краєзнавча студія "Антін Могильницький: душа співця і патріота”.
Антін Могильницький народився З березня 1811 року в селі Підгірках поблизу Калуша в сім'ї убогого священика. На другому році життя Антона помер його батько. Дитячі роки майбутній письменник і громадський діяч провів з ма­тірю та вітчимом у Солотвині на Богородчанщині. Сюди сім'я переїхала після смерті батька — 1813 р. Гімназійну ос­віту юний Антін здобував у м. Бучачі, Чернівцях, Буда­пешті. 1837 року він вступив до Львівської греко-католицької семінарії, яку успішно закінчив через три роки. Після з ... Читати далі »
Переглядів: 752 | Долучив: Dnister | Дата: 02.03.2011

1 березня в Івано-Франківській духовній семінарії відбулася презентація книги "Святиня крізь століття”. Автором книжки є Василь Гук, учасник визвольних змагань, колишній учитель, політвязень, почесний член обласного товариства "Просвіта”, краєзнавець та культурно-громадський діяч.

На презентації видання були присутні учасники національно-визвольних змагань, представники священничих родин, семінарісти, зацікавлені історією рідного краю.

Розпочав презентацію професор семінарії о. І.Козовик. Він поділився спогадами з пережитого (оскільки є ровесником автора видання і свідком буремних літ в житті нашого народу), наголосив на потребі подібних видань, на необхідності збереження традицій, важливості праці ко ... Читати далі »

Переглядів: 746 | Долучив: Dnister | Дата: 01.03.2011

Івано-Франківський краєзнавчий музей запрошує Вас відвідати:
- виставку прикрас з бісеру Оксани Белегай "Весняні передзвони”;
Пані Оксана розпочала трудовий шлях в стінах рідної школи в мальовничому селі Підмихайлівці на Рогатинщині, де вже 16 років працює вчителем трудового навчання і образотворчого мистецтва. Є керівником гуртка бісероплетіння ОДЦНТТУМ. Здобуває другу вищу освіту в Інституті мистецтв Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника. Є учасницею багатьох виставок, всеукраїнських фестивалів. Кандидат у члени Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Це третя персональна виставка майстрині, на якій представлено більше 50-ти робіт. Виставку організовано за сприяння управління культури облдержадміністрації та обласного осередку Національної спілки майстрів народног ... Читати далі »
Переглядів: 749 | Долучив: Dnister | Дата: 28.02.2011

24 лютого 2011 року в місті Снятині біля пам’ятника Василеві Андрусяку – „Різуну” пройшли урочисті збори, народне віче за участю представників влади, громадськості, колишніх воїнів УПА, священнослужителів та молоді, присвячене 65-ій річниці з дня смерті полковника УПА Василя Андрусяка. Покладено вінки та квіти до меморіальних місць, встановлених на честь борців за волю України, відправлено в храмах богослужіння.

 

Після  поминальної панахиди, проведеної отцем-деканом УГКЦ Теодором Оробцем та отцем УПЦ КП Миколою Марусяком, перед ... Читати далі »

Переглядів: 671 | Долучив: Dnister | Дата: 25.02.2011

Рожнятівщина активно готується до 200-річчя славного земляка, українського поета, філолога, етнографа і громадського діяча І. М. Вагилевича — одного з організаторів літературного угрупування "Руська трійця" та автора альманаху "Русалка Дністровая". На днях творча група за направленням голови райдержадміністрації М. Я. Філіповича у складі кандидата історичних наук Василя Чоповського, письменника і журналіста Любомира Михайліва, фотокореспондента газети "Новини Підгір'я" Івана Парадовського побувала у відділі рукописів Львівської національної наукової бібліотеки імені В. Стефаника АН України, де зберігається особистий архів Івана Вагилевича.

Зроблено фотокопії його рукописних творів, листів та інших матеріалів, які буде ви ... Читати далі »

Переглядів: 674 | Долучив: Dnister | Дата: 25.02.2011

Управління культури облдержадміністрації, враховуючи важливість відзначення у вересні 2011 р. 200-ї річниці з дня народження етнографа, краєзнавця, громадського діяча Івана Вагилевича (уродженця с. Ясень Рожнятівського р-ну), клопоче перед дирекцією Івано-Франківської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку "Укрпошта” щодо внесення цієї події у план випуску поштової продукції у 2012 р. Проситься сприяння у наступному: випуску художніх поштових марок до 200-річчя І.Вагилевича; випуску художніх поштових листівок і картмаксимумів; проведенні спецпогашень поштових марок та картмаксимумів. Виготовлення згаданої поштової продукції надасть змогу популяризувати постать нашого земляка серед широких кіл філателістів та громадськості. 

Також, пропонується внести до тема ... Читати далі »

Переглядів: 809 | Долучив: Dnister | Дата: 25.02.2011

24 лютого 2011 р. в Національному заповіднику "Давній Галич” відбувся круглий стіл для голів сільських рад Галицького району – з метою ознайомлення новообраних представників місцевих громад з проблематикою охорони культурної спадщини, яка знаходиться на терені населених пунктів району. Голови громад при здійсненні землевідведень, меліоративних та шляхопровідних робіт, використанні пам'яток повинні дотримуватися вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини». 
Генеральна дирекція заповідника для збереження пам’яток минулих століть, прагне подібні заходи проводити традиційно – адже на терені району є 143 пам'ятки культурної спадщини; з них 118 – археології, 18 – архітектури, 7 - історії та культури. Нововиявлені пам'ятки збільшуватимуть реєстр. 
У роботі ... Читати далі »
Переглядів: 970 | Долучив: Dnister | Дата: 24.02.2011

24 лютого 2011 р. в Палаці культури "Прометей” (м. Бурштин) відбулася презентація книги "Музей Визвольних змагань Галицького району”. Книга видана з нагоди 10-ї річниці створення музею визвольних змагань і стала справжнім подарунком для всіх його відвідувачів. Публікація книги відгуків музею за десятиріччя праці довела необхідність і потребу даного закладу на терені району. Презентація видання стала справжнім культурно-мистецьким святом.
Перед учасниками дійства виступили директор Музею Визвольних змагань Галицького району М.Яцків, член редакційної колегії видання О.Данилюк, голова Галицької райдержадміністрації Г.Івасишин, голова Галицької районної ради П.Стрембіцький, колишній голова Галицької райдержадміністрації В.Крук, міський голова Бурштина попередньої каденції Я.Громко, генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» О.Берег ... Читати далі »
Переглядів: 811 | Долучив: Dnister | Дата: 24.02.2011

За якихось 500-600 метрів від околиці лісу, в урочищі Долішні Лази, що поблизу Дзвиняча, на полянці посеред вічно зелених смерічок і білокорих беріз стоїть капличка і хрест.А на високому беріжку під ними - відновлена повстанська криївка. Це священне місце нагадує нам, нині сущим, і нагадуватиме майбутнім поколінням про одну з героїчних сторінок національно - визвольни змагань 40-50-их років минулого століття. Саме тут загинув референт пропаганди крайового проводу ОУН Карпатського краю, повстанський поет і публіцист, редактор журналу УПА "Чорний ліс", член Української Головної визвольної ради Михайло Дяченко (організаційне псевдо Гомін, літературне - Марко Боєслав). До останнього свого подиху він залишився вірним сином і мужнім воїном матері - України.

... Читати далі »

Переглядів: 630 | Долучив: Dnister | Дата: 23.02.2011

Переглядів: 640 | Долучив: Dnister | Дата: 23.02.2011

До 140-річчя від дня народження видатної української письменниці Лесі Українки у бібліотеці с. Криворівня проведено день професійного спілкування з питань краєзнавства за участю начальника відділу культури і мистецтв райдержадміністрації Мирослави Корнелюк, працівників музеїв І.Франка та М.Грушевського, що в Криворівні, працівників бібліотечних установ району та працівників Будинку культури. 
Розпочався захід з ознайомлення з роботою сільської бібліотеки с. Криворівня. Після того старший науковий працівник літературно-меморіального музею І.Франка М.Дзурак виступив перед присутніми з лекцією «Леся Українка в літературних дослідженнях І.Ф.Денисюка». У виставковому залі музею проведено літературний вечір «Родинне гніздо Косачів». Під час заходу присутні ознайомились з інформаційно-бібліографічними матеріалами: «Буркутська ро ... Читати далі »
Переглядів: 624 | Долучив: Dnister | Дата: 22.02.2011

У Косівській центральній районній бібліотеці відбулася презентація нещодавно виданої книжки «Духовні скарби Ігоря Пелипейка».
Якщо підсумувати все мовлене на ній, то для людини, яка не знала славної пам'яті заслуженого працівника освіти України Ігоря Аполлоновича Пелипейка, вималювався би портрет вихідця із відомої української родини (батько був генералом УНР), який володів унікальним логічним мисленням, вражав надзвичайною працездатністю, мав енциклопедичні знання та блискучий дар відшліфовувати головне від другорядного, вільно орієнтувався в усіх сферах життєдіяльності. І слова колишнього завідувача відділу освіти Ярослава Матійчака: «Працюючи у відділі освіти разом з Ігорем Аполлоновичем, я ловив себе не раз на думці, що з його всебічними знаннями він один міг би замінити весь відділ освіти», сказані ним на презентації, аж ніяк не є перебільшенням. Буваючи ... Читати далі »
Переглядів: 1011 | Долучив: Dnister | Дата: 21.02.2011

Герб України

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 16 лютого 2011 р. №  123-р ... Читати далі »

Переглядів: 738 | Долучив: Dnister | Дата: 21.02.2011

26–28 травня 2011 р. у Національному заповіднику «Давній Галич» (вул. І. Франка, 1, м. Галич, Івано-Франківська область) відбудеться Міжнародна науково-практична конференція. Тематика заходу: «Україна – Ватикан: проблеми державно-церковних взаємин у контексті об’єднаної Європи». Це уже п’ята конференція в рамках наукового проекту «Україна і Ватикан».

Метою заходу є - розглянути державно-церковні відносини у контексті об’єднаної Європи для врахування Україною європейського досвіду крізь призму побудови (формування) власної моделі державно-церковних взаємин. Причиною обрання саме такої теми є процеси згортання демократії та дехристиянізації, що на сьогодні відбуваються у багатьох країнах Європи і колишнього СРСР, а також бажання розділити стурбованість християнських Церков, зокрема Па ... Читати далі »

Переглядів: 624 | Долучив: Dnister | Дата: 21.02.2011

18 лютого відбулось засідання робочої групи щодо напрацювання організаційних заходів до відзначення 350-річчя заснування м. Івано-Франківська під головуванням першого заступника міського голови З.Фітеля. На нараді доручено зібрати, узагальнити інформацію з архівних установ щодо історичного спадку міста Івано-Франківська та оголосити конкурс щодо встановлення символічного каменя на місці першої української церкви 1601 р. в сквері на вул. Страчених, виконати благоустрій прилеглої території.
З нагоди дня народження нашого міста планується здійснити реконструкцію скверів на вул. Шухевичів та вул. Грюнвальдській. Буде проведений конкурс на кращий захід, ідею святкового заходу, слоган та логотип відзначення 350-ої річниці заснування міста Івано-Франківська.
Також, на виконанн ... Читати далі »
Переглядів: 632 | Долучив: Dnister | Дата: 20.02.2011

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/news/dolynska/ua/5985/p1013982.jpg
16 лютого 2011 року відбулась робоча поїздка відділу інвестицій і туризму в урочище «Бовкоти», що знаходиться на території Розточківської та Станковецької сільських рад, з метою виявлення колишнього бункера крайового провідника «Дорошенка», для подальшого відновлення цього туристичного об’єкту. Під час даного візиту відбулась зустріч з Розточківським сільським головою п.М.Бартківим, з яким було досягнено домовленості  щодо розробки та рекламування інвестиційного проекту «Б ... Читати далі »
Переглядів: 768 | Долучив: Dnister | Дата: 20.02.2011

Степан Адріїшин, відомий коломиєзнавець, автор ряду публікацій та книжок з історії літописного міста Коломиї наприкінці 2010 року видав більш як на 500 сторінках ґрунтовне коломиєзнавче дослідження суспільно-політичного та національно-визвольного руху у Галичині «Коломия у міжвоєнний період 1919-1939», яке вперше презентовано 17 лютого 2011 року в музеї історії міста Коломиї. 

Книжка вийшла у серії «Коломийська бібліотека», засновником якої є коломийський видавець новітнього часу Валерій Ковтун, віддрукована в коломийській друкарні ім. Шухевича. Серед меценатів видання - директор Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського ... Читати далі »
Переглядів: 736 | Долучив: Dnister | Дата: 20.02.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024