Четвер, 19.09.2024, 03:15:21

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2024 » Вересень » 10

В історії нашого міста були жінки, краса яких заворожувала і зводила з розуму. Вони розбивали серця і надовго закарбовувалися у пам’яті.

Навіть зараз, коли вони вже давно відійшли у кращий світ, історії їхнього життя хвилюють і цікавлять наших сучасників. Проте деякі з цих красунь несли з собою добро і світло, а деяких радше можна назвати фатальними жінками зі знаком «мінус», пише Західний кур’єр.

Юзефа Дзвонковська

... Читати далі »

Переглядів: 9 | Долучив: Dnister | Дата: 10.09.2024

В краєзнавстві досить повно висвітлена історія про те, як у нашому місті з’явилася електрика. Проте інформації про спеціалістів, які «несли світло в маси», дуже мало.

Одним із таких електриків був Юзеф Ровінський, який ще до Першої світової війни вважався знаним технічним фахівцем. Він працював у станиславівській тюрмі «Діброва», де відповідав за обслуговування різного технічного устаткування. Вже після війни, у 1922 році, Ровінський заснував власне підприємство, яке спеціалізувалося на електриці та електромеханіці, пише Західний кур’єр.

... Читати далі »

Переглядів: 9 | Долучив: Dnister | Дата: 10.09.2024

У село Станіславівка Івано-Франківської області 2 червня 1945 року відповідно до угоди між польською та радянською владами депортували 22 родини замішанців із села Бонарівка, що в Польщі. Людей вивозили товарними вагонами й поселяли переважно в покинуті польські хати. Колись заможних бонарів’ян, які займалися підприємництвом і подорожували світом, радянська влада змушувала вступати в колгоспи й винищувальні загони. Попри це, замішанці допомагали воїнам Української повстанської армії, за що отримували терміни ув’язнення в сибірських таборах.

До 80 річниці підписання Люблінської угоди читайте спогади депортованих жителів Закерзоння та їхніх сіме ... Читати далі »

Переглядів: 8 | Долучив: Dnister | Дата: 10.09.2024










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024