Субота, 27.07.2024, 01:43:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 269 270 271 272 273 ... 278 279 »
Представники силових структур заважають активістам культурно-просвітницького товариства "Меморіал" здійснювати розкопки жертв розстрілів НКВС в селі Пшеничники.
Про це на сесії Івано-Франківської обласної ради повідомив голова Івано-Франківського "Меморіалу" Богдан Борович.
Борович повідомив, що представники силових структур отримали команду з Києва, щоб припинити розкопки, і приховати історичну правду від громадськості.
Борович зазначив, що силовики вимагали віддати останки жертв НКВС, однак активісти "Меморіалу" відмовились це зробити.
За його словами, представники влади можуть підмінити останки і здійснити інші провокації. Борович повідомив, що силовики переписують номе ... Читати далі »
Переглядів: 568 | Долучив: Dnister | Дата: 12.06.2011

7 липня у місті Косові (Івано-Франківська область) відбудеться фестиваль, який продемонструє розмаїття народного строю у селах Гуцульщини та багатогранні вміння майстрів народної творчості, які працюють у цьому напрямку.
У рамках фестивалю заплановані покази давнього одягу представниками гуцульських сіл, колекції одягу подружжя Струтинських, молодіжне дефіле одягу з фольклорними елементами, конкурс на кращий одяг у номінаціях «Газда і газдиня», «Легінь і дівка», «Князь і княгиня», «Гуцульська дітвора».
Крім того, гості дійства матимуть нагоду спробувати традиційних гуцульських страв, розучити гуцульські танці під супровід троїстих музик, взяти участь у гуцульських забавах. А ті, хто прийдуть на «Лудинє-фест» в оригінальному чи давньому народному вбранні, зможуть взяти участь у конкурсній прог ... Читати далі »
Переглядів: 595 | Долучив: Dnister | Дата: 11.06.2011

На Зелені свята, або ж Трійцю, коли християни згадують померлих, в нашому місті традиційно вшановували і тих, хто загинув у боротьбі за самостійну Україну. У Станиславові щорічні походи до воєнних могил вражали чисельністю учасників. Жодне інше місто Галичини не відзначалося такою чіткою організованістю та масштабністю проведення Зелених свят.
З газет «Станиславівські вісті» за 13, 20 та 27 червня 1937 року дізнаємося, як проходили Зелені свята у нашому місті. Брати участь у вшануванні загиблих було почесним обов'язком свідомих українців. «Хто українець - того місце в поході», - читаємо в «Станиславівських вістях» за 20 червня 1937 року. І справді, кожен українець мав за честь взяти участь у зеленосвяточному поході. До міста приїжджали мешканці не тільки приміських, але й віддалених. І це було нормою.
Переглядів: 670 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2011

Пам'ятна медаль з нагоди 120-річчя від дня народження засновника і провідника ОУН Євгена Коновальця створена з ініціативи Івано-Франківського обласного націоналістичного громадсько-політичного об'єднання «Національний вибір» та за сприяння облдержадміністрації та обласної ради.

Про це повідомив секретар об'єднання «Національний вибір» Микола Сулятицький. «Ідея виготовлення медалі належить директору Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. С. Бандери Ярославу Коретчуку», поінформував Сулятицький. Він також розповів, що івано-франківським кооперативом «Кристал» виготовлено 150 медалей із латуні, вартість яких 15 тис. грн. Крім цього, до них видаватимуть ще й посвідчення. ... Читати далі »
Переглядів: 623 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2011

У вівторок, 14 червня 2011 року, в Івано-Франківську освятять камінь, встановлений на тому місці, де буде споруджений пам’ятник засновнику ОУН Євгену Коновальцю. Монумент стоятиме на вулиці Січових Стрільців, 56. Також відбудеться віче, приурочене 120-й річниці від дня народження Коновальця.
Початок урочистостей о 12:00.

* "Репортер"
Переглядів: 610 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2011

Він вперше в нашій історії почав творити українською мовою медичну науку, сформував перші українські лікар­ські організації та медичні заклади, заснував наукові та науково-практичні видання, заклав початки українських наукових шкіл.

Саме він впровадив українську мову в сферу новітньої медичної науки, вивів українську меди­цину на євро­пейсь­кі міжнародні форуми.

Ім’я цієї лю ... Читати далі »

Переглядів: 622 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2011

Геральдика – це наука, яка вивчає герби. А вони бувають різні. Є герби дворянських родів, є герби країн, міст, футбольних клубів і навчальних закладів. Доволі часто зображення гербів слугували прикрасами для будинків. Такі споруди, хоч і небагато, є в Івано-Франківську.

Пилява у брамі
Те, що Станиславовом володіли Потоцькі, знайшло відображення й на міському гербі. Там їх родовий знак «Пилява» поміщений у відкритій фортечній брамі. Цей герб з незначними змінами протримався майже 300 років і став невід’ємним атрибутом міста. Його можна було побачити на брамах, на печатках магістрату, на шоломах пожежників і навіть на останній ратуші.
За радянс ... Читати далі »
Переглядів: 923 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2011

На Прикарпатті відзначать 120-річчя від дня народження голови проводу ОУН Євгена Коновальця. Спільне розпорядження «Про відзначення в області 120-ої річниці від дня народження Євгена Коновальця» підписали голова облдержадміністрації Михайло ВИШИВАНЮК і голова обласної ради Олександр СИЧ. 
З метою відзначення 120-річчя від дня народження громадсько-політичного діяча, командира корпусу Січових Стрільців, полковника Армії УНР, голови Проводу ОУН Євгена Коновальця, враховуючи рішення обласної ради від 15.04.2011р. №115-5/2011 «Про відзначення в області 120-ої річниці від дня народження засновника і провідника ОУН полковника Євгена Коновальця»:
1. Затвердити склад організаційного комітету з відзначення в області 120-ої річниці від дня народження Євгена Коновальця (до ... Читати далі »
Переглядів: 723 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2011

У Народному домі «Просвіта» за підтримки ВО «Свобода» відбулася презентація серії книг видавництва «Літопис УПА». Увазі читачів представлено книги про діяння ОУН-УПА на Прикарпатті, а також тематичний календар про історію повстанської армії в нашому краї. Учасники мали нагоду поспілкуватися безпосередньо з директором благодійного фонду «Літопис УПА» Миколою Посівничим, авторами книг "Шлях боротьби” Василем Сенчаком, "Ворона” Дмитром Продаником.
Перший том «Літопису УПА» з’явився в Канаді майже 40 років тому. Видавництво заснували самі повстанці, які опинилися в Північній Америці. На сьогодні видано вже 96 книг, в яких розповідається про діяльність УПА в різних куточках України. Найбільш широко у цьому переліку представлена Волинь, про яку видано близько 20 томів. Що ж стосується Прикарпаття, то наразі в ... Читати далі »
Переглядів: 620 | Долучив: Dnister | Дата: 09.06.2011

У приміщенні Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського відбулась презентація книги «Світ Миколи Лисенка. Національна ідентичність, музика і політика України ХІХ-ХХ ст.». 
Присутні мали змогу поспілкуватись з одним із авторів книги – доктором філософії, етномузикознавцем і музикантом із Пітсбурга (США) Тарасом Філенком. Доктор цікаво розповів про складний шлях книги від авторів до читача довжиною в 30 років. Книга спочатку вийшла англійською, і тільки потім українською мовою. 
Подібно до зустрічі Миколи Лисенка в Коломиї в 1903 році, захід розпочав хоровий колектив клубу с. Балинці, чим був приємно здивований автор. Презентацію вела директор Коломийського Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського Ярослава ... Читати далі »
Переглядів: 703 | Долучив: Dnister | Дата: 09.06.2011

Унікальну нагоду послухати відомих у Німеччині діячів української діаспори, й зокрема ОУН, мав недавно завідувач історико-меморіального музею Степана Бандери в Старому Угринові Степан Лесів. Відвідини музейником Німеччини, його наполеглива, майже двотижнева праця в архівах проклали своєрідний місток від малої батьківщини провідника до місця його останнього спочинку. Міцною його опорою стане зав’язана тісна співпраця між Українським інститутом освітньої політики (Німеччина) та історико-меморіальним музеєм Степана Бандери (Старий Угринів, Україна). Адміністратором згадуваного інституту є зять провідника Андрій Куцан. Отож саме знайомство з ним, а також спільні відвідини оселі, де востаннє мешкав Бандера, офісу, де він працював, і спільна молитва на могилі дали змогу пройнятися родинним духом, відчути свою причетність до всього, що відбувається, й водночас ... Читати далі »
Переглядів: 603 | Долучив: Dnister | Дата: 09.06.2011

У неділю, 12 червня, о 12.30 в меморіальному комплексі Дем’янів Лаз відбудеться панахида та віче-реквієм за жертвами комуністичного терору.
О 12.00 із трьох точок — майдану Шептицького, 22 (Кафедральний собор Святого Воскресіння), вул. Б.Лепкого, 46 та АС-2 — до Дем'янового Лазу буде організовано перевезення бажаючих взяти участь у поминальних заходах.
Переглядів: 608 | Долучив: Dnister | Дата: 09.06.2011

В Івано-Франківську буде свято вул. ім. Івана Франка. Планується відзначити його в день 155-ї річниці від дня народження письменника, тобто 27 серпня.

Міський голова Віктор Анушкевичу ... Читати далі »

Переглядів: 682 | Долучив: Dnister | Дата: 08.06.2011

Івано-Франківська обласна організація Національної Спілки Краєзнавців України, історико-краєзнавче об’єднання «Моє місто», Івано-Франківський міськвиконком запрошують всіх зацікавлених на презентацію альбому «Івано-Франківськ на давній поштівці. Iwano-Frankiwsk auf alten postkarten». Упорядником альбому є Зеновій Жеребецький. Ведучим презентації є Іван Монолатій.

Захід відбудеться 15 червня 2011 р., о 15.00 год. в приміщенні Івано-Франківської міської ради (кабін ... Читати далі »

Переглядів: 960 | Долучив: Dnister | Дата: 08.06.2011

На виконання рішення Пленуму ІФОО НСКУ від 31.05.2011 р., щодо виготовлення відзнаки для членів обласної організації краєзнавців з нагоди 20-річчя товариства, підготовано три варіанти ювілейної відзнаки.

Просимо краєзнавців – членів ІФОО НСКУ переглянути запропоновані варіанти і висловити свою думку щодо єдиного зразка (обрати з поміж варіантів «А», «Б», «В»).

Пропозиції просимо подавати на електронну скриньку if.oblpnz@gmail.com або висловлювати за телефоном 540882. Кінцевий термін подання пропозицій – 15 червня 2011 р.


Переглядів: 622 | Долучив: Dnister | Дата: 08.06.2011

Сьогодні, 8 червня в Івано-Франківську о 18-ій годині у приміщенні Центрального народного дому "Просвіта", що на вул. Грушевського, 18 відбудеться презентація видавництва "Літопису УПА".

Довідка.

... Читати далі »

Переглядів: 881 | Долучив: Dnister | Дата: 08.06.2011

«Великі українці неукраїнського походження» — цикл імпрез під такою назвою проводять Клуб української інтелігенції імені Богдана Лепкого, обласна «Просвіта», НТШ. Першу присвятили представнику цісарського роду Вільгельму фон Габсбургу, який очолював легіон Українських Січових Стрільців і писав вірші українською мовою під псевдонімом Василь Вишиваний, а загинув в Лук’янівській тюрмі. Другу — про вихідця з татарської родини Агатангела Кримського, вченого, письменника, мовознавця, поліглота, який знав понад сто ... Читати далі »

Переглядів: 720 | Долучив: Dnister | Дата: 07.06.2011

До Дня журналіста у редакції "Верховинських вістей" відкрито музей історії газети. Місцевим журналістам вдалося зібрати всі відомості про свій часопис, починаючи з 1941-о року і до наших днів.
Доставлено навіть фотокопію першого номера районки з Національної бібліотеки України ім. Володимира Вернадського.
На 10-и стендах у цифрах і фотоілюстраціях — вся історія газети. Немало довелося попрацювати, щоб зібрати таку кількість матеріалу. "Але й це ще не все, — каже редактор тижневика, досвідчений журналіст із майже 30-річним стажем Дмитро Кіращук. — Тут мають бути ще зразки старого поліграфічного обладнання".

* ОДТРК
Переглядів: 721 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011

7 червня о 16.00 в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й.Кобринського відбудеться презентація книги-альбому Тамари Булат і Тараса Філенка «Світ Миколи Лисенка. Національна ідентичність, музика і політика України ХІХ – початку ХХ століття». 
Книга надрукована видавництвом «Майстерня книги» і видана за сприяння Відділу преси, освіти і культури Посольства США в Україні і фонду «Відродження». Видання вміщує численні архівні і фотоматеріали, спогади, листи, документи та надзвичайно цінний список композицій і літературних праць М. Лисенка. 

* за інформацією Коломийської РДА
Переглядів: 700 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011

Однією з трагічних властивостей Українських Карпат є відсутність власних мислителів, чиї думки були б записані у книгах. Але справжнім мислителям, від яких залежить загальний розвиток думки, не йдеться саме про книжки. Бо великі філософи роблять найголовніше - будучи приймачами божественного духу, вони віднаходять рухи, жести і форми, в яких помислене фіксується і отримує здатність бути загальнодоступним. Велика філософія великих філософів вміє фіксуватися у різних носіях, треба лише її упізнати. І тому видатного різьбяра і теслю з Лугу Василя Турчиняка варто вважати передовсім великим мислителем і філософом.
У краї, де так багато різьбярів, Турчиняка неможливо ні з ким порівняти. Вирізані ним рельєфи, хоч і базуються на гуцульській традиції, але у них стільки помисленого цим чоловіком, що його стиль, його підхід не мав послідовників, його неможливо бу ... Читати далі »
Переглядів: 771 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011

В Івано-Франківську на майдані Шептицького встановлять пам’ятник митрополиту Української Греко-Католицької Церкви Андрею Шептицькому. З ініціативи секретаря міськради Руслана Марцінківа відповідну пропозицію внесено до схваленого сесією міськради «Стратегічного плану розвитку Івано-Франківська на 2011—2015 рр.». Майдан Шептицького є однією з центральних площ обласного центру, що розташована поруч із кафедральним собором Святого Воскресіння — головним собором Івано-Франківської єпархії УГКЦ.

* "Галичина"
Переглядів: 580 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011

Щороку 6 червня в Україні відзначається День журналіста - професійне свято працівників засобів масової інформації. Свято встановлено 25 травня 1994 року Указом Президента України Леоніда Кравчука за ініціативи делегатів I Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів. За дату святкування вибрано 6 червня - день прийняття Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів у 1992 році.
День працівників засобів масової інформації відзначають майже в усіх країнах світу. Але це не єдине журналістське свято. Щорічно 8 вересня святкуємо Міжнародний день солідарності журналістів. Саме в цей день проходить вручення Пулітцерівської премії - найпрестижнішої премії для журналістів Америки. Крім того, 2 липня - День спортивного журналіста, 3 травня - Всесвітній день свободи преси.
Сьогод ... Читати далі »
Переглядів: 639 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011

Українська історія дуже багата. А в ній багато постатей, які заслужили, щоб їм поставили пам’ятник. Зрештою, і громадських організацій, спілок чи об’єднань, котрі час від часу ініціюють встановлення різних монументів, меморіальних дощок чи стел теж вистачає. Чи є межа між тим, що ми хочемо, і тим, як воно має бути?
Так, за словами головного архітектора Івано-Франківська Ігоря Гаркота, готуючи генплан міста, архітектура нарахувала 62 пам’ятники та пам’ятні дошки. Проте він переконаний, що їх є більше. А має бути – ще більше.

Усе починається з паперів
Тиждень тому до міського голови Віктора Анушкевичуса звернулося Івано-Франківське обласне націоналістичне громадсько-пол ... Читати далі »
Переглядів: 745 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011

Пам’ятник «Руській трійці» — Івану Вагилевичу, Якову Головацькому та Маркіяну Шашкевичу — заплановано відкрити в Івано-Франківську 2 вересня цього року. Нагадаємо, на початку року відбулися громадські слухання, а кілька тижнів тому на конкурсі з-поміж шести робіт журі обрало найкращих. Перемогла група молодих авторів: архітектор Володимир Гайдар та скульптор Микола Федорин. Пам’ятник поставлять у сквері за медуніверситетом (вулиця Лесі Українки).
* часопис "Репортер"
Переглядів: 631 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011

Побачила світ книга «Гаївки галицького Опілля» - фольклорний збірник. Її автором – укладачем є Тетяна Варунків. Вона народилась у м. Бурштин Галицького р-ну Івано-Франківської обл. У 2001 р. закінчила Бурштинську ЗОШ № 3 та музичну школу (клас бандури), у 2006 р. - кафедру музичного фольклору Рівненського гуманітарного університету. Працює керівником гуртка "Народна вишивка, звичаї та обряди" у Малій академії народних ремесел м. Галича та художнім керівником у Народному домі с. Дем'янів.

Збірник з 224 сторінок вміщує 259 гаївкових творів, зафіксованих упродовж 2001-2009  рр. особисто автором у 36 (Блюдники, Бовшів, Бурштин, Вигівка, Ганівці, Демешківці, Дем’янів, Дитятин, Дорогів, Жалибори, Загір’я Кукільницьке, Задністрянськ, Колодіїв, Коростовичі, ... Читати далі »

Переглядів: 897 | Долучив: Dnister | Дата: 04.06.2011

Івано-Франківський краєзнавчий музей запрошує відвідати персональну виставку Лариси Константинової «Промінь сонця золотого». Це вже пята персональна виставка майстрині в музеї.

Лариса Константинова народилася в м. Павлограді (пд. – зх. Донбас). Подальше життя повязане з мальовничими куточками Лісостепу, Криму та Карпат. Понад 30 років працювала за фахом в галузі будівельної індустрії. Перші уроки живопису одержала в 1993 році в майстрині Віри Екзархової (м. Сент – Пітерсберг, Флорида, США). Далі навчалась самостійно на творчості майстрів з світовим імям. Створила понад 700 художніх робіт за технологією олійного живопису. Учасник всеукраїнських та міжнародних пленер ... Читати далі »

Переглядів: 686 | Долучив: Dnister | Дата: 03.06.2011

На початку ХХ століття у Станиславові планували запустити трамвай. Роботи взяла на себе відома німецька фірма «Сіменс і Гальске». У 1908 році навіть були затверджені маршрути трамвайних колій, які мали проходити сучасними вулицями: Вовчинецькою, Грушевського, Незалежності, Січових Стрільців, Мазепи, Чорновола та Галицькою. Але зовсім недоречно розпочалася Перша світова війна, яка, крім інших, поховала і ці амбітні плани.
Натомість, у колекції івано-франківського краєзнавця Петра Арсенича є рідкісна поштівка, на який добре видно, що по вулиці Карпінського (це початок Галицької) їде справжнісінький електричний трамвай, якому нічого не бракує. Що б то мало значити?
Виявляється, видавці просто видали бажане за дійсне. У 1907 році вийшла поштівка з колажем про «місто майбутнього» – Станиславів 191 ... Читати далі »
Переглядів: 741 | Долучив: Dnister | Дата: 03.06.2011

У пасажі Гартенбергів завершуються останні приготування до відкриття. І лише тоді, коли він гостинно відкриє свої двері для відвідувачів, вони зможуть оцінити всю масштабність праці його теперішніх власників щодо збереження й реконструкції цієї пам’ятки архітектури та перетворення її в ексклюзивний привабливий і цікавий культурно-відпочинково-розважальний комплекс. Тут кожен, незалежно від віку, статусу і статків, зможе знайти щось для себе, а відновлений пасаж стане ще однією родзинкою й візитівкою європейського Івано-Франківська.
Як стверджує власник «Пасажу» підприємець Олександр Долішній, задум, проект, його виконання та інтер’єр цього центру дозвілля є суто ексклюзивними. «Подібних закладів є багато. Але це все сучасні споруди. А основна «родзинка» нашого – його історична споруда, яку нам вдалося зберегти і підкреслити її красу. Особливо – купольн ... Читати далі »
Переглядів: 836 | Долучив: Dnister | Дата: 02.06.2011

1 червня за ініціативи краєзнавця, голови Калуської міськрайонної організації історико-просвітницького товариства «Меморіал» Богдана Яневича, делегація калушан відвідала Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».
У Львові директор музею «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий розповів про створення експозиції, поділився досвідом напрацювання проектно-кошторисної документації ремонтних робіт, яких вимагає корпус колишнього слідчого ізолятора НКВД-КГБ, надав методичні консультації. Калушани мають задум відкрити свій музей-меморіал у підвалах приміщення, де від 1944 до 1950 року розміщувався гарнізон, а саме приміщення до 1956 року використовувалося як тюрма, у якій утримували і катували арештованих борців за незалежність України.
Сьогодні про неї нагадують лише мемо ... Читати далі »
Переглядів: 599 | Долучив: Dnister | Дата: 02.06.2011

В історії Української Греко-Католицької Церкви є людина з дивним незвичним іменем, як на наш час, Симеон, і біографія його сповнена несподіваних поворотів долі. Йому судилося стати єпископом і ввійти в історію Церкви як єпископ Симеон Лукач. 
Допитливий селянський син мав величезний нахил до науки. Ще коли навчався в школі в рідному селі Старуня, а згодом у Богородчанах, – три роки навчання пройшов за два. В Коломийській гімназії вчився так добре, що завоювував популярність як репетитор і завдяки репетиторству міг сам оплатити своє навчання. А навчаючись у Духовній Семінарії, став зразком молитовності (семінаристи — звичайні люди, навіть за професією молитви буває забагато, а от йому – ні). 
Згодом, коли був вже священиком в с. Лядське Шляхоцьке біля Тлумача, прийшло призначення — с ... Читати далі »
Переглядів: 698 | Долучив: Dnister | Дата: 02.06.2011

Нещодавно Правлячий Архієрей Івано-Франківської Єпархії Преосв. Владика Володимир Війтишин на запрошення декана о. мітрата Василя Завірача здійснив ознайомчу поїздку визначними для Церкви місцями Галицького деканату.
Під час подорожі Єпископа супроводжували Генеральний Вікарій о. мітрат д-р Олег Каськів, Синкел у справах монашества Єпархії о. Йосафат Бойко ВС, директор єпархіяльного видавництва „Нова Зоря” о. Ігор Пелехатий, сотрудник церкви Різдва Христового м. Галич о. Володимир Кузюк та галицький мистець і краєзнавець Петро Перекліта.
Першим місцем візитації стала дерев’яна церковця св. Параскевії XVIII ст. у с. Курипів. Саме у цьому селі у 60-80-х роках ХІХ ст. був парохом видатний релігійний та культурно-громадський діяч о. Рудольф Мох (16.04.1816 – 12.02.1892).  Цього священика за ... Читати далі »
Переглядів: 646 | Долучив: Dnister | Дата: 02.06.2011

Запрошуємо на традиційне гуцульське свято «Полонинське літо – 2011»!
19 червня (неділя) 2011 р. - у селі Верхній Ясенів  (урочище Запідок) Верховинського району відбудеться неперевершене дійство свято «Полонинське літо – 2011» - відродження вівчарського господарства та проводи на високогірні пасовища
Організатори: управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації, Верховинська районна державна адміністрація та Верховинська районна рада.
 ПРОГРАМА СВЯТА
9.00 - 10.00         «Реєстрація» - придбайте лотерею, програму свята та значок.
Переглядів: 716 | Долучив: Dnister | Дата: 01.06.2011

12-13 червня 2011 року в Рожнятівському районі в с.Рівня «Михайлова колиба» відбудеться V Прикарпатський фольклорно-етнографічний фестиваль «Кличе Зелена Неділя». В програмі фестивалю:
 
12 червня 2011 року (неділя):
12.00 год. – хода-парад художніх колективів та гостей фестивалю (смт.Рожнятів).
13.00 год. - с.Рівня «Михайлова колиба» - урочисте відкриття фестивалю.
14.00 год. – святковий концерт.
22.00 год. – молодіжна забава.
 
Переглядів: 743 | Долучив: Dnister | Дата: 31.05.2011

29 травня в Долині біля пам’ятного знака депортованим українцям в 1944-1951 роках з теренів Західної Бойківщини відбулись урочистості, присвячені 60-роковинам депортації етнічних українців з території Польщі в 1951 році.
Парох УАПЦ Архистратига Миколая м. Долина о. Роман Винник та протоієрей, парох УГКЦ Серця Ісуса і Серця Марії о. Вітольд Левицький освятили оновлений пам’ятний знак, який виготовила ПП Ніна Герега. Вагомий внесок у його відновлення вніс архітектор Роман Козій.
До присутніх звернувся Долинський міський голова Володимир Гаразд, голова районного суспільно-культурного товариства «Лемківщина» Оксана Данилів. Спогадами про сумні роки переселення поділився переселенець Іван Лаврінок.
Переглядів: 685 | Долучив: Dnister | Дата: 31.05.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024