П`ятниця, 29.03.2024, 08:12:37

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 07
На території Івано-Франківської області прознаковано майже 900 км туристичних маршрутів. Про це УНН повідомив керівник Івано-Франківської регіональної фундації "Карпатські стежки" Василь Гутиряк.
"На даний час на території області вже існує близько 900 км маркованих стежок, які дають можливість туристам легше добратися і концентрують потоки туристів тільки на цих стежках, що дає змогу оберегти інші території від екологічного навантаження", - сказав він. Крім створення маршрутів, уточнив В.Гутиряк, фахівці фундації встановлюють інформаційні знаки на роздоріжжях доріг і маршрутів та стенди з їх схемами. Він уточнив, що найбільша в області мережа знакованих туристичних стежок є на Яремчанщині - 290 км.
Переглядів: 554 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2011

Уже стало традицією у листопаді проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови і вшануванню пам'яті Нестора Літописця.
Відповідно до плану роботи управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради з 07.11.2011 р. до 11.11.2011 р. у загальноосвітніх закладах міста буде проводитися Тиждень української писемності, вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця та 200-річчя від дня народження Маркіяна Шашкевича. 
Упродовж тижня у школах міста будуть проводитися різні виховні заходи, мовні вікторини, конкурси, брейн-ринги, виставки малюнків, класних тематичних газет.
09.11.2011року о 15:00 в приміщенні Центрального народного дому №1 (вул. Шевченка,1) відбудеться загальноміське учнівськ ... Читати далі »
Переглядів: 550 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2011

6 листопада в краєзнавчому відділі Центральної бібліотеки м. Івано-Франківська, що по вул. Мазепи, 3 проведено урок народознавства «Людина, яка віддала себе народові», присвячений 200-річчю від дня народження Маркіяна Шашкевича.
Працівники краєзнавчого відділу ознайомили присутніх з нелегкими життєвими дорогами поета, його літературним доробком. На тематичній полиці «Нескорений дух мужнього серця» були представлені матеріали: Гоян Я. «Воскреснемо», Грабовецький В. «Підлисся: тисячолітній літопис села Маркіяна Шашкевича», та за редакцією Ф.Стеблія «Русалка Дністрова»: документи і матеріали», перегляд яких для всіх присутніх зробила завідувач відділу краєзнавства Центральної бібліотеки Ганна Паркулаб.
Переглядів: 602 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2011

З ініціативи голови районної державної адміністрації Григорія Івасишина у Галицькому приватному видавництві «Грифон» вийшла з друку книга «Спортивне життя Галицького району. Історія і сучасність» упорядкована Ярославом Поташником та Іваном Гавриловичем. Перед читачем розкрито етапи зародження, становлення та розвиток фізкультурно-спортивного руху на теренах Галицького району впродовж ХХ та першого десятиліття ХХІ століть. Видання розповідає також про фундаторів фізкультури і спорту в районі, тренерів, спортсменів, становлення фізкультурно-спортивних закладів. Загалом, це спроба створення фізкультурно-спортивного літопису.
Переглядів: 530 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2011

4 листопада 2011 р. під головуванням заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Р.Іваницького відбулося засідання комісії з призначення обласної премії ім. Володимира Полєка в галузі краєзнавства.
Після озвучення прізвищ претендентів на призначення щорічної премії в галузі краєзнавства, розгляду матеріалів про них, відбулося обговорення кандидатур, які були запропоновані на здобуття зазначеної премії у 2011 році.
Обговорено кандидатури Олександра Береговського, Мирослава Габорака, Ігора Коваля, Михайла Максим’юка, Юрія Угорчака, авторського колективу книги «Покуття», історико-краєзнавчого об’єднання «Моє місто».
Переглядів: 604 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024