Вівторок, 19.03.2024, 05:04:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 14
17 листопада 2011 року о 13.30 год. в приміщенні ЗОШ №25 для учнів школи, в рамках «Університету етики та естетики» відбудеться бесіда на тему:«Пробудитель національної свідомості – Маркіян Шашкевич», присвячена 200-річчю від дня його народження. Організатор заходу – Міський Народний дім. 
Переглядів: 571 | Долучив: Dnister | Дата: 14.11.2011

У Національному музеї Гуцульщини і Покуття (м. Коломия) незабаром відкриється виставка відомого коломийського художника Андрія Коренюка.
Виставка, що представить карпатські та коломийські пейзажі, стане світлим спомином про митця, який торік передчасно відійшов у вічність. 

Довідка. 
Андрій Коренюк закінчив Одеське художньо-театральне училище та Львівський поліграфічний інститут. Брав участь у багатьох обласних художніх виставках, а також мав кілька персональних у Коломиї.
Переглядів: 565 | Долучив: Dnister | Дата: 14.11.2011

11 листопада у великому залі районної ради проведено ХІV конференцію районної організації українського Товариства охорони пам’яток історії та культури.
З доповіддю про роботу Ради районної організації товариства за період з 30 жовтня 2006 до 11 листопада 2011 р. виступив голова товариства Віктор Макосій. Роботу Ради товариства за звітний період визнано задовільною.
На засіданні конференції  обрано новий склад Ради товариства у складі 50 осіб. За кожним членом Ради рекомендовано закріпити пам’ятку історії та культури району з наступним погодженням з райдержадміністрацією та районною радою.
Рада товариства обрала колегію ради товариства у складі 7 осіб, голову районної організації товариства – першого заступника голови райдержадм ... Читати далі »
Переглядів: 503 | Долучив: Dnister | Дата: 14.11.2011

13 листопада у селі Витвиця біля пам’ятника Зіновія Красівського відбулися святкові заходи з нагоди відзначення 82-річниці від дня народження уродженця с. Витвиця, Крайового провідника ОУН, політв’язня, поета Зеновія Красівського.
Переглядів: 548 | Долучив: Dnister | Дата: 14.11.2011

Громадська ініціатива «Загальна мобілізація» розпочала формувати Літопис створення пам’ятника Генерал-хорунжому УПА Романові Шухевичу у Калуші, який буде зберігатися в історико-краєзнавчому музеї Калущини.
У літопис увійдуть копії документів, публікації про створення пам’ятника, світлини і обов’язково — перелік усіх меценатів та жертводавців, навіть тих, хто дав 10 гривень.
— Я підтримую таку ідею, — зауважує старший науковий співробітник історико-краєзнавчого музею Калущини Уляна Паньо. — Літопис стане цінним документом в архіві музею. Новітня історія вже років через 50 стане історією справжньою. Калушани зможуть прочитати про побудову пам’ятника видатному Командиру УПА Романові Шухевичу і віднайти прізвища своїх предків, які долучилися до його встановлення та побудови.
Переглядів: 527 | Долучив: Dnister | Дата: 14.11.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024