Четвер, 25.04.2024, 07:03:02

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 21
Тризуб - велетень. Державний символ України виклав на схилі карпатської гори ветеран УПА Афанасій Козак. Мешканець прикарпатського села Остриня створив тризуб, який видно з космосу. Для цього 89-літньому дідусеві довелося самотужки у торбах перенести дві вантажівки каміння.
Зі сльозами на очах дід Афанасій згадує партизанку. Тоді у 50-х роках колишній упівець під псевдо Чумак був провідником сотні імені Орлика. Чоловік і досі пам’ятає жорстокі бої повстанців проти більшовицької влади.
Вшанувати побратимів - упівців, які полягли у бою. Така ідея жила у діда Козака півсотні років. І лише у 92-му - задумане вдалося. Улітку, коли пас худобу, дід марно часу не гаяв. Він накреслив схему тризуба. Потім щодня упродовж літа носив торбами каміння на гору. Афанасій каже, пішло приблизно дві вантажівки. ... Читати далі »
Переглядів: 807 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2011

16 листопада 2011 р. в Центрі патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери відбулася урочиста академія до 110-ї річниці від дня народження Євгена Побігущого-Рена «Лицар ідеї і чину». Це визначний український військовий і політичний діяч, пластун, старшина УГА, член УВО та ОУН, командир куреня «Роланд» і 29-го піхотного полку 14-ї гренадерської дивізії «Галичина», полковник Першої Української дивізії УНА, Лицар-Командор Ордену Св. Папи Сильвестра. Є.Побігущий народився на Тернопіллі в с. Постолівка (тепер Гусятинського р-ну). 
Захід зорганізувала завідувач відділу з організаційно-масової роботи ЦПВ ім. С.Бандери Ольга Школьна, яка теж народилася в Постолівці. Вона, зокрема, провела презентацію «Збручанський край – батьківщина Євгена Побігущого».
Переглядів: 678 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2011

20 листопада 2011 року у сільському Будинку культури с. Княже відбулись урочистості з нагоди відзначення 606-ї річниці з часу першої письмової згадки села Княже.
Під час святкування було презентовано нову книгу уродженця села, капітана у відставці 1-го рангу ВМФ ЗС України Мирослава Мамчака "Княже понад Черемошем”. Дане видання є ґрунтовною працею і носить історично-краєзнавчий характер, містить досить великий об’єм історичних фактів про с. Княже, щедро ілюстроване світлинами з родинних альбомів жителів села. Дана книга є першим виданням з історії села Княже. 
На програму святкування були запрошені почесні гості – заступник голови районної державної адміністрації Світлана Івасюк, видавець Володимир Карий, історик-краєзнавець Василь Харитон, сільські голови району.
Переглядів: 630 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024