Вівторок, 19.03.2024, 09:18:04

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 10
Це видання є першою, свого роду, ластівкою до ювілею нашого міста, яке готується широко відзначити цю незабутню історичну дату.
В монографії „350 років крокує в історії місто Івана Франка" професор Володимир Грабовецький узагальнює свій вклад в дослідження історії та культури міста в межиріччі Бистриць та подає зміст всіх своїх попередніх видань з урбаністичної проблематики. 
В книгу ввійшли матеріали про внесок науковця в організацію відомого сьогодні Івано-Франківського державного історико-меморіального музею Олекси Довбуша, а також про створений ним музей кафедри історії України Інституту історії і політології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника - єдиний на сьогодні серед університетських кафедр України.
Переглядів: 505 | Долучив: Dnister | Дата: 10.11.2011

Як повідомив «Вікнам» член оргкомітету зі спорудження пам’ятника Романові Шухевичу — ініціатор встановлення Роман Король, станом на 10 листопада на спеціальному рахунку для збору коштів на пам’ятник Романові Шухевичу є 1896 гривень. Готівкою акумульовано близько 13 000 гривень.
— Вартість виготовлення пам’ятника із бронзи — 266 870,20 грн. Кошторис склало і буде виготовляти пам’ятник ПП «Скульптура» Львівської фабрики мистецтв. Це — єдине підприємство такого профілю на Західній Україні, — зазначив Роман Король. — У кошторис включено вартість бронзи — 1100 кг — 70 395,60 грн. (у т. ч. ПДВ).
Згідно з угодою, для початку робіт необхідно оплатити аванс — 30% вартості або 80 061,06 грн. За наявності коштів, пам’ятник обіцяють виготовити за 2 тижні.
Переглядів: 486 | Долучив: Dnister | Дата: 10.11.2011

Бажаєте відчути безперервність світової художньої традиції і глибше зрозуміти культурну спадщину — завітайте у відділ літератури з мистецтва та ознайомтеся з книжковою виставкою „Фрески, що з’єднали віки”.
Фреска – одна з найбільш відомих технік живопису, розведена на чистій або вапняній воді фарбами, де малюнок наноситься художником на свіжу штукатурку, завдяки чому фреска набуває виняткової міцності і довговічності. Техніка фрескового живопису від свого зародження є основною технікою стінних розписів.
Історія фресок бере початок ще з стародавніх часів. Так, наші далекі предки, що мешкали в печерах, за допомогою примітивних малюнків описували важливі для них події. Крім того, фрески активно використовувались у мистецтві Єгипетської держави, Егейської та Римської Імперій. Про це свідчать бага ... Читати далі »
Переглядів: 540 | Долучив: Dnister | Дата: 10.11.2011

Михайло Мандзюк започаткував колекціонування виробів з фарфору після того як йому на день народження товариші подарували фарфорову чашку і фігурку боксера. Близько 60 – ти відсотків колекції становлять фігурки на українську тематику і виготовлені на заводах України.
Після занепаду виробництва в Україні  п.Михайло почав колекціонувати вироби з за кордону. Зокрема  у колекції є кераміка з  Чехії, Німечини, Фінляндії, Польщі, Румунії та інших азіатських країн.
Перебуваючи у Франції зацікавився керамікою виготовленою на Галичині напочатку минулого століття. Найбільше зацікавлення викликали розписані тарелі. Тож приїхавши додому він почав відроджувати  традиції галицької кераміки. ... Читати далі »
Переглядів: 512 | Долучив: Dnister | Дата: 10.11.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024