Вівторок, 19.03.2024, 06:25:24

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 10 » Книжкова виставка "Фрески, що з’єднали віки"
12:34:18
Книжкова виставка "Фрески, що з’єднали віки"
Бажаєте відчути безперервність світової художньої традиції і глибше зрозуміти культурну спадщину — завітайте у відділ літератури з мистецтва та ознайомтеся з книжковою виставкою „Фрески, що з’єднали віки”.
Фреска – одна з найбільш відомих технік живопису, розведена на чистій або вапняній воді фарбами, де малюнок наноситься художником на свіжу штукатурку, завдяки чому фреска набуває виняткової міцності і довговічності. Техніка фрескового живопису від свого зародження є основною технікою стінних розписів.
Історія фресок бере початок ще з стародавніх часів. Так, наші далекі предки, що мешкали в печерах, за допомогою примітивних малюнків описували важливі для них події. Крім того, фрески активно використовувались у мистецтві Єгипетської держави, Егейської та Римської Імперій. Про це свідчать багаточисельні археологічні розкопки. 
Сьогодні ж фрески стали невід'ємною частиною декору багатьох сучасних інтер'єрів. Їх можна зустріти, як у звичайних квартирах і заміських будинках, так і в офісах або суспільних установах. Вони широко застосовуються в оформлення інтер'єру та екстер'єру, оскільки дозволяють створювати історичні стилізації, обігравати інтер'єр згідно з єдиним художнім задумом. 
Книги, представлені на виставці в розділі „Вічне мистецтво”, допоможуть ознайомитись з колекцією зібраних шедеврів фрескових історичних пам'яток світової класики доби Ренесансу, Середніх віків та доби Відродження.
Запрошуємо всіх зацікавлених помандрувати запропонованою виставкою „Фрески, що з’єднали віки”, організованою у відділі літератури з мистецтва обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Переглядів: 540 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024