Вівторок, 19.03.2024, 09:37:20

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 23
23 листопада о 15 годині в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбудеться презентація книги прикарпатського краєзнавця Івана Драбчука „Постаті галицької історії”, присвяченої 20-річчю незалежності України. 
У виданні розповідається про відомі постаті історії Галичини, які зробили значний внесок у розбудову політичного, духовного життя краю та України.
Переглядів: 540 | Долучив: Dnister | Дата: 23.11.2011

Катерина Ющенко доєдналася до громадської ініціативи "Загальна мобілізація", мета якої — збір коштів громади на спорудження у Калуші пам'ятника Генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу.
Катерина Ющенко долучилася до "Загальної мобілізації”, яка діє у соціальній мережі Facebook:
http://www.facebook.com/groups/285903198109186/
Зокрема, Катерина Ющенко написала: "Ідея станиці ветеранів УПА щодо встановлення пам’ятника генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу дуже гарна та потрібна сьогодні. Я за неї. З радістю долучусь до Вашої групи. Слава Україні!”.
Нагадаємо, що у групу входять інші відомі особистості: Сашко Положинський, Роман Безсмертний, Гюзель Насалик, Дмит ... Читати далі »
Переглядів: 608 | Долучив: Dnister | Дата: 23.11.2011

21 листопада 2011 року в с. Ясень урочисто освячено відновлену дзвінницю (історична пам’ятка – 255 років із часу заснування) церкви св. Михаїла.
Ініціаторами виступили і надали належну допомогу у будівельних роботах депутат обласної ради О.Голубчак, голова райдержадміністрації М.Філіпович, директор ДП «Осмолодське ЛГ» О.Фрик, релігійна громада церкви, сільський голова В.Вагилевич, жителі села.
Переглядів: 523 | Долучив: Dnister | Дата: 23.11.2011

У Коломийському Національному музеї народного побуту Гуцульщини та Покуття творча майстерня «Аґрафка» презентуватиме найцікавіші авторські проекти.
Подарункові збірки поезії «Зів’яле листя» Івана Франка та «Три перстені» Богдана-Ігоря Антонича, двомовне польсько-українське видання Нобелівської лауреатки Віслави Шимборської «Може, це все», дитячу книжку «Рукавичка», авторські артбуки, а також ілюстровану казку за текстом Івана Франка «Ріпка» та мистецьку книгу «Про Молоко» з нової серії «Мальовані історії», презентуватимуть у Музеї засновники творчої майстерні «Аґрафка» - Андрій Лесів та Романа Романишин.    
Під час зустрічі всі охочі зможуть придбати деякі з презентованих книг.
Презентація відбудеться 16 грудня о 16-ій го ... Читати далі »
Переглядів: 534 | Долучив: Dnister | Дата: 23.11.2011

Одразу дві книжки презентуватимуть у Коломийському музеї народного побуту Гуцульщини і Покуття працівники львівського видавництва «Свічадо».
Про оригінальність та особливість видання «Від Романа до Йордана», а також про колоритний світ релігійних та побутово-обрядових традицій зимових свят розповість відповідальний редактора книжки Мирослава Лемик. 
Збірку «Зимові історії для дітей», куди увійшли оповідання та казки українських авторів на зимово-різдвяну тематику, представить упорядниця видання Марія Чайка.
Окрім того, гості привезуть з собою й іншу дитячу літературу, присвячену зимовим святам, що в останні роки виходила у їхньому видавництві.     
Переглядів: 622 | Долучив: Dnister | Дата: 23.11.2011

У суботу, 26 листопада, у Калуші відбудеться другий, додатковий концерт народного артиста України Степана Гіги, який минулих вихідних зібрав аншлаг у палаці культури «Юність».
Як зазначив Степан Гіга в інтерв’ю ДС «Калуське міське телебачення», він готовий дати благодійний концерт, кошти від якого будуть спрямовані на будівництво у Калуші пам’ятника Генерал-хорунжому УПА Романові Шухевичу.
Члени громадської ініціативи «Загальна мобілізація» нині працюють над залученням до такого концерту відомих виконавців: як молодих, так і вже відомих. Концерт, за попередніми даними, відбудеться всередині грудня цього року.
Станом на 22 листопада 2011 року зібрано 14 081 грн.
Залишилося ... Читати далі »
Переглядів: 519 | Долучив: Dnister | Дата: 23.11.2011

Відділом охорони культурної спадщини ініційовано проведення чергового етапу археологічних пошукових робіт в Івано-Франківському історичному середмісті. 
На виконання запланованих в майбутньому реставраційних заходів щодо реконструкції так званого «Палацу Потоцьких» і продовження виявлення залишків давньої Станиславівської фортеці VII-XVIII ст. закладено черговий археологічний шурф на зовнішньому периметрі комплексу на території давньої фортечної куртини. Роботи виконуються членами історико-краєзнавчого товариства «Моє Місто» під науковим наглядом і керівництвом інституту археології АН України (ДП «Культурна спадщина Прикарпаття»).
Попередні підготовчі роботи виявили біля 10 таких важливих і вартих першочергових обстежень зон, що можуть реально висв ... Читати далі »
Переглядів: 477 | Долучив: Dnister | Дата: 23.11.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024