Вівторок, 19.03.2024, 10:58:48

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 24
У неділю 27 листопада у Івано-Франківську пройде квест «Вулицями Станиславова». Цей захід зініційований активістами проекту «Молодь і влада», який триває зараз в обласному центрі, Ольгою Васильчук та Юрієм Солоненком.
Квест відбуватиметься близько 3-4 годин і у ньому прийматимуть участь 6 команд, у складі кожної з яких буде 5 учасників.
Стартуватиме гра від приміщення адмінбудинку і триватиме у центральній частині міста. Кожна команда матиме карту міста і по цій карті виконуватиме різні завдання, щоб отримати відгадку щодо подальшого маршруту.
Учасникам проекту в ході гри потрібно буде знаходити відповіді на запитання, які стосуватимуться історії міста Івано-Франківська, визначних місць і пам’яток культури та архітектури. ... Читати далі »
Переглядів: 552 | Долучив: Dnister | Дата: 24.11.2011

Гурток «Дослідження національно-визвольного руху Калущини», що працює при ЦНТТУМ управління освіти Калуської міської ради (керівник — Богдан Янович), вчитель Голинської ЗОШ Оксана Тебешевська зі своїми учнями та старший науковий співробітник історико-краєзнавчого музею Калущини Уляна Паньо здійснили експедицію, щоб дослідити місце можливого поховання розстріляних 4 листопада 1943 року учнів торгівельної школи (за звинуваченням їх у причетності до діяльності ОУН). Про цю акцію краєзнавці домовилися 6 листопада під час проведення круглого столу «Ціна волі», приуроченого 70-м роковинам пам'яті розстріляних.
Підставою поїздки у  ліс між Пійлом і Сівкою Калуською були свідчення мешканців довколишніх сіл, яким старожили розповідали, що у день (четвер, після обіду) 4 листопада 1943 року, після розстрілу у Калуші учнів торгівельної школи, до ями, викопано ... Читати далі »
Переглядів: 536 | Долучив: Dnister | Дата: 24.11.2011

23 листопада в краєзнавчому музеї ім. Тетяни та Омеляна Антоновичів відбулось засідання краєзнавців Долинщини. За участю керівника апарату райдержадміністрації Катерини Олійник, міського голови Володимира Гаразда та професора Українського греко-католицького університету (м. Львів) Юрія Ясеновського краєзнавці презентували III збірник історії Долини та обговорили наповнення змістом IV збірки, підтримку книговидання в районі, розвиток музейної справи, збереження культурних та архітектурних традицій району.
Переглядів: 512 | Долучив: Dnister | Дата: 24.11.2011

Знаковою подією на шляху до нинішньої державності і незалежності є король Данило Галицький, 810-річчя від дня народження якого відзначаємо у листопаді цього року.
Інформаційно-бібліографічний відділ обласної бібліотеки для юнацтва провів День бібліографії "Галицько-Волинська держава: історія, постаті, культура” для старшокласників природничо-математичного ліцею.
В рамках Дня бібліографії бібліограф-краєзнавець Ярослава Бідичак презентувала виставку-екскурс в історію "Володар першого українського королівства”.            
Завідувач інформаційно-бібліографічним відділом Оксана Шинкаренко провела інформ-реліз "Галицько-Волинська держава в художній літературі”.
Переглядів: 639 | Долучив: Dnister | Дата: 24.11.2011

Голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк підписав розпорядження №784 «Про відзначення 600-річчя села Космач» - одного із найдавніших поселень Гуцульщини, найбільшого визнаного світом центру мистецтв і ремесел, в якому працює майже три тисячі майстрів декоративно-прикладного мистецтва. 
Затверджено план святкових заходів, що відбуватимуться у наступному році, склад організаційного комітету, який очолює заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький. 
У плані ювілейних космацьких заходів - Всеукраїнський з'їзд писанкарів у квітні 2012 року, всеукраїнська науково-практична конференція «Космач в історії Гуцульщини та України», виставка-ярмарок традиційної народної культури Гуцульщини тощо. 
Переглядів: 506 | Долучив: Dnister | Дата: 24.11.2011

На однойменній вулиці обласного центру Прикарпаття урочисто відкрито й освячено барельєф легендарного гетьмана України, творця української державності Івана Мазепи. Ініціаторами його увіковічення у бронзі й граніті стали місцеві козаки. «Пам'ять про Івана Мазепу повинна жити у нащадків», — каже отаман івано-франківського «Українського реєстрового козацтва» Василь Гринів. Автором пам'ятної дошки є скульптор Богдан Гладкий. 
Оксана ГУМЕНЯК
Переглядів: 542 | Долучив: Dnister | Дата: 24.11.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024