Вівторок, 19.03.2024, 13:16:16

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 26
Саме так можна охарактеризувати захід, який відбувся 23 листопада 2011 р. в обласній універсальній бібліотеці імені І.Франка. Цього дня тут презентував свою нову працю «Постаті галицької історії» науковий співробітник Національного заповідника «Давній Галич», краєзнавець та освітянин Іван Драбчук.
Розділити радість автора з приводу появи нового краєзнавчого видання прийшли краєзнавці, професійні науковці, студенство, представники громадських об’єднань та політичних партій. Таке широке коло представників з різноманітних згуртувань було зумовлено активною громадською позицією краєзнавця Івана Драбчука, який окрім праці на ниві освіти та досліджень минулого, був депутатом районної ради впродовж кількох скликань, є активним членом «Просвіти».
Відкрила презентацію видання присвяченого діячам ХІ – ... Читати далі »
Переглядів: 583 | Долучив: Dnister | Дата: 26.11.2011

Михайлові Головатому серце крається, коли бачить, як на очах руйнується історична пам’ятка.
Жителі Івано-Франківська вже втомилися обурюватися – на місці історичних будівель виростають скляні висотки – торгові центри, житлові багатоповерхівки.
"Якщо так і далі піде, місто втратить своє історичне обличчя, – нарікає пані Галя. – Наші діти лише на фотографіях побачать, яким гарним було їхнє місто. Влада це робить свідомо. Оскільки пам’яток архітектури зносити не можна, їх спеціально не реставрують, аби швидше завалилися. Так було з Будинком учителя. Кілька років будівля стояла – нікому до неї не було діла. Зрештою, стіни рухнули. Тепер на тому місці активно ведуть будівництво”.
У центрі міста за парканом, схоже, чекає такої ж гіркої до ... Читати далі »
Переглядів: 499 | Долучив: Dnister | Дата: 26.11.2011

Скільки сьогодні у Коломиї духових оркестрів? А скільки їх було у другій половині XX століття? Відповім – чимало. Хтось скаже: «Надворі інша епоха, отож нема потреби ходити строєм, як за часів диктатури». А як бути з тими ж народами західної демократії, де традиції духової музики не прив’язують до жодної з ідеологій, а радше є виявом народної любові та прабатьківських традицій? У столиці Покуття духові оркестри започаткувалися ще наприкінці позаминулого віку і діяли при «страж пожарній» команді, кожному з трьох коломийських полків, спочатку австрійських, а далі українських, і знову окупаційних польських. Свою духову і симфонічну «орхестру» мала державна чоловіча гімназія під орудою Фелікса Барана, який прийшов сюди вправним духовиком ще з полів Першої світової. Його справу успадкували нинішні гімназисти міста над Прутом, але це тільки невеликий виняток.
Переглядів: 717 | Долучив: Dnister | Дата: 25.11.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024