Вівторок, 19.03.2024, 09:24:51

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 09
Міжнародний аеропорт «Львів» отримав назву на честь засновника міста Данила Галицького. Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України прийнято сьогодні, 9 листопада, під час засідання Уряду за поданням Віце-прем'єр-міністра України – Міністра інфраструктури Бориса Колеснікова.
7 листопада завершено голосування щодо назви львівського аеропорту. Впродовж п’яти днів в опитуванні, яке проводилось у мережі Facebook, взяло участь 12 258 користувачів. З відчутним відривом перемогла пропозиція назвати аеропорт на честь засновника міста Данила Галицького (3 283 голосів, станом на 12:00 7 листопада 2011 року). Друге місце посіла назва на честь Степана Бандери (2 197 голосів). На третьому місці – назва «Аеропорт Львів» (1 554 голоси).
Переглядів: 525 | Долучив: Dnister | Дата: 09.11.2011

8 листопада 2011 року в с. Спас біля пам’ятника Маркіяну Шашкевичу відбулося віче присвячене 200-літтю від дня народження Маркіяна Шашкевича. 
Маркіян Семенович Шашкевич – український письменник і поет – зачинатель нової української літератури в Галичині, священник УГКЦ, культурно-громадський діяч, речник відродження західноукраїнських земель. Очолив «Руську трійцю», ініціатор видання альманаху «Русалка Дністровая». Виступав за рівноправність української мови з польською. 
Спільно з Яковом Головацьким та Іваном Вагилевичем згуртував національно-свідому молодь, яка стала на боротьбу за національно-культурне відродження на західних землях, зокрема за відродження народної мови в письменстві й церковних проповідях. 
Переглядів: 550 | Долучив: Dnister | Дата: 09.11.2011

У Калуші оголошено повну загальну мобілізацію - задля збору коштів на пам’ятник Генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу. Не зважаючи на численні заклики, досі вдалося зібрати тільки 10 тисяч гривень.
Тому громадські активісти відтепер будуть іти з хати у хату, від одного чиновницького кабінету до іншого, від депутата-опозиціонера до депутата владної команди — разом ми побудуємо пам’ятник нашому Героєві!
Акція проходить за інформаційного сприяння газети «Вікна», Калуш ФМ та сайтів http://www.vikna.if.ua, www.kalush.info! До акції "Загальна мобілізація” долучилися: www.briz.if.ua, www.ukrpart.org,  ... Читати далі »
Переглядів: 556 | Долучив: Dnister | Дата: 09.11.2011

8 листопада з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження побудителя Галицької землі, громадсько-культурного діяча Маркіяна Шашкевича відбулися урочистості біля меморіальної дошки Маркіяна Шашкевича, що розміщена на фасаді УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці у місті Долина.
Поминальну панахиду відправили парохи УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці декан УГКЦ Івано-Франківської Єпархії о. Зореслав Котович та о. Василь Криницький.
Переглядів: 533 | Долучив: Dnister | Дата: 09.11.2011

У палаці культури «Мінерал» завершилися громадські слухання — обговорення проекту рішення Калуської міської ради щодо благоустрою підприємством «Карпатнафтохім» площі на вул. Пушкіна і встановлення на ній бюсту поету О. С. Пушкіну, яке тривало близько двох годин. На обговоренні були відсутні перші особи міста та нафтохімічного підприємства: міський голова Ігор Насалик та гендиректор ТОВ "Карпатнафтохім" Сергій Чмихалов.
Присутні у залі заслухали виступи головного архітектора міста Петра Пострильоного та заступника генерального директора з капітального будівництва ТОВ «Карпатнафтохім» Володимира Микитина щодо проекту реконструкції площі на вул. Пушкіна. Як з’ясувалося, керівництво «Карпатнафтохіму» не наполягає на встановленні тут бюсту Олександру Пушкіну і запевняє: реконструкція площі, яка розпочалася, буде завершена, не зважаючи на прийняте рішення ... Читати далі »
Переглядів: 508 | Долучив: Dnister | Дата: 09.11.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024