Четвер, 25.04.2024, 04:12:21

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 16
До розгляду на засіданні Калуської міської ради готують проект рішення про встановлення у місті бюсту Олександрові Пушкіну, яке є ініціативою керівництва ТОВ «Карпатнафтохім», зокрема, його генерального директора Сергія Чмихалова. Хоча, наразі у міського голови народилася ще одна ідея: знайти Олександрові Пушкіну компанію.
- Тарас Шевченко скільки написав про поляків, що, за логікою, його пам’ятників у Польщі взагалі не мало би бути, — вважає Ігор Насалик. - Я пропоную створити у місті щось на кшталт алеї класиків світової літератури. Однак, кого увіковічнювати в алеі, слід спитатися у громади. Для цього доцільно у трьох газетах помістити  бюлетені для голосування, у яких зазначити імена 50 класиків. Цікаво, кого саме обрали б калушани.
Особисто міський голова поставив би бюст Вільямові ... Читати далі »
Переглядів: 521 | Долучив: Dnister | Дата: 16.11.2011

Триває збір коштів на спорудження у Калуші пам’ятника Генерал хорунжому УПА Роману Шухевичу. Нагадаємо, що у міському бюджету передбачено цього року виділити на цю ідею 40 тис. гривень. Як свідчать офіційно оприлюднені дані оргкомітету зі спорудження пам’ятника Роману Шухевичу, поки що з депутатського корпусу власною гривнею долучився до збору коштів тільки секретар міської ради Олександр Челядин, який минулої п’ятниці перерахував на пам’ятник 300 гривень.
Із виконавчої влади міста та району власні кошти у сумі, відповідно, 1000 і 200 гривень оргкомітету передали голова Калуської райради Василь Дзундза та заступник міського голови Оксана Табачук.
«Загальна мобілізація» наразі збирає пропозиції щодо стимулювання депутатів до участі в акції зі збору коштів на спорудження пам’ятника Роману Шухев ... Читати далі »
Переглядів: 522 | Долучив: Dnister | Дата: 16.11.2011

В івано-франківському видавництві «Місто НВ» побачило світ історико-краєзнавче видання «Вшанування памяті «Руської трійці» (Маркіян Шашкевич, Іван Вагилевич, Яків Головацький)». Праця на 174 сторінках відзначається високим поліграфічним рівнем, приваблює дизайном та численними ілюстраціями.
Співавтори Богдан Гаврилів, Іван Миронюк та Юрій Угорчак присвятили ювілейну працю 200-літтю від дня народження М. Шашкевича та І. Вагилевича і 350-літтю Івано-Франківська. Книжка знайомить читача не лише з найкращими літературними здобутками «галицького Шевченка» — Маркіяна ... Читати далі »
Переглядів: 611 | Долучив: Dnister | Дата: 16.11.2011

Таку назву має книга, яка побачила світ у  видавництві «Нова зоря» і яку не буде перебільшенням назвати унікальною. Адже  це – вражаюча епопея життя і мучеництва за Христову віру отця Симеона Лукача, довголітнього професора морального богослов’я Станиславівської духовної семінарії, підпільного Єпископа Української Греко-Католицької церкви. Його святительський подвиг став підставою для проголошення Симеона Лукача Блаженним Мучеником  УГКЦ 27 червня 2001 року – під час апостольської подорожі в Україну Святішого Отця Івана Павла ІІ, Папи Римського.
Чим же заслужив отець Лукач такого визнання? Відповідь на це запитання і дає книга, яка, втім, не є художнім виданням. Перша її частина – це життєпис Блаженного Симеона в копіях документів про навчання і призначення на душпастирську працю, про порушені проти  отця кримінальні справи, копії п ... Читати далі »
Переглядів: 889 | Долучив: Dnister | Дата: 16.11.2011

770-річчю першої літописної згадки про Коломию присвячено виставку культурологічного проекту "Наше місто” та "Арт-студії Дідораків”, яку буде відкрито 17 листопада в приміщенні Музею історії міста Коломиї.
Персональна виставка фоторобіт Валерія Дідорака "Коломия – краса навколо нас” представить мистецьку творчість фотохудожника у пластиці дерева та шкіри, скульптурних роботах, які яскраво доповнені та розкриті в його фотографіях.
Красу рідного міста він передає, розкриваючи мікросвіти, які нас оточують щодня: такі, наприклад, як життєдайна артерія Коломиї, вода якої дає щоденну поживу мешканцям міста. Вона представлена у циклі фотографій Прута, які зображують річку у різні пори року. Приваблюють автора та одночасно відкривають і для нас світ загадковості коломийських туманів.
Переглядів: 650 | Долучив: Dnister | Дата: 16.11.2011

Меморіальну дошку Михайлу Павлику на розі однойменної вулиці в Івано-Франківську зняли зі стіни під дахом сумнозвісної прибудови та тимчасово поклали до будівельного сміття, сперши на риштування. 
Вочевидь, дошку Павлику перевішають в інше місце. Якщо припустити, що це буде кут будинку з протилежного боку, то ситуація не така весела, адже вільного місця під дошку там фактично немає.
Дошку Михайлу Павлику забрала на збереження Міська ритуальна служба.  Як повідомив заступник міського голови Івано-Франківська з гуманітраних питань Михайло Верес, справа сумнозвісної прибудови знаходиться в суді.
Також Михайло Верес звернувся до органів внутрішніх справ з проханням покарати особу, яка зняла меморіальну дошку Михайлу Павлику. А ... Читати далі »
Переглядів: 543 | Долучив: Dnister | Дата: 16.11.2011

З ініціативи «Загальної мобілізації» сьогодні у майстерні скульптора Ігоря Семака побували журналісти калуських ЗМІ, які на власні очі побачили гіпсовий макет пам’ятника Генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу та мали зустріч зі скульптором та головним архітектором міста Петром Пострильоним.
Робота над скульптурою тривала, починаючи з вересня. Спочатку макет пам’ятника було виготовлено з глини, а відтак — з гіпсу (загалом на гіпсову скульптуру було використано 1 тонну гіпсу. — Авт.). Скульптура, за словами Ігоря Семака, практично готова для відливання у бронзі. Це — його перша робота як автора пам’ятника. Досі Ігор Семак був автором численних меморіальних дощок та невеликих скульптур.
За словами скульптора , висота пам’ятника — 2,3 метра. Він буде встановлений на грантітній брилі висотою 2,20 м ... Читати далі »
Переглядів: 556 | Долучив: Dnister | Дата: 16.11.2011

17 листопада 2011 року в м. Івано-Франківську о 12.00 год. на вул. Страчених, 7 відбудеться поминальне віче на вшанування пам’яті розстріляних фашистами у 1943 році членів ОУН.
Переглядів: 529 | Долучив: Dnister | Дата: 15.11.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024