Вівторок, 19.03.2024, 04:40:34

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 29
100 років тому, 26 листопада 1911 р., у залі «Руської Бесіди» (тепер вул. Січових стрільців, 24) видатний поет читав для станіславівської інтелігенції свою поему «Мойсей». У Станіславові Іван Франко побував неодноразово. Вперше це сталося 1880 року, коли його вели етапом з Коломиї до Нагуєвичів. Переночувавши в камері попереднього ув’язнення (за версією одних дослідників, — у будинку на Галицькій вул., 7-а, інших — у підвалах ратуші), поет у супроводі жандарма відбув до рідного села.
У 80-х роках І. Франко встановив тісні зв’язки з таємним гуртком захоплених соціалістичними ідеями станіславівських гімназистів, серед яких були університетські товариші Фелікс тa Iгнацій Дашинські і Владислав Дзвонковський. Кілька разів у 1883—1884 роках письменник зупинявся у будинках Ф. Дашинського (тепер вул. Гетьмана Мазепи, 66) та В. Дзвонковського (вул. Островського ... Читати далі »
Переглядів: 615 | Долучив: Dnister | Дата: 29.11.2011

Івано-Франківський краєзнавчий музей запрошує відвідати виставку «Коли мовчать гармати» - присвячену до 20-ї річниці Збройних Сил України. Метою виставки є ознайомлення громадськості з творчістю військовослужбовців 114 бригади тактичної авіації та членів їх сімей.

6 грудня Збройним Силам України виповнюється 20 років. Весь цей час у Івано-Франківську дислокується 114 Івано-Франківська, Таллінська, ордена Червоного Прапору бригада тактичної авіації. Її військовослужбовці виконують бойове завдання по охороні та обороні повітряних кордонів нашої Батьківщини. Поруч із виконанням своїх службових обов’язків воїни – авіатори знаходять час і для творчості.
На виставці представлено м’які іграшки, вишиванки, живопис, графіка, вироби з бісеру, кераміка – все це зроблено руками людей, що носять погони та членами їхніх сімей. Кожна робота виконана з майстерністю і любов'ю. Наймо ... Читати далі »

Переглядів: 772 | Долучив: Dnister | Дата: 29.11.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024