Вівторок, 19.03.2024, 08:38:00

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 15
15 листопада 2011 р. управлінням культури облдержадміністрації проведено нараду з керівниками обласних музеїв. На ній були присутні представники Івано-Франківського музею визвольної боротьби ім. С.Бандери, Івано-Франківського краєзнавчого музею, Івано-Франківського художнього музею.
На нараді розглянуто ряд питань, зокрема: проблемні питання діяльності музеїв, що потребують допомоги у вирішенні від управління культури; надання допомоги в організації приватного музею звичаєвої обрядовості гуцулів в с. Микуличин Ю.Ю.Боберського; організація взаємовигідної співпраці з музеями області; надання методичної допомоги громадським музеям; підготовка до складання державної статистичної звітності; вчасне та якісне подання звітної інформації управлінню культури облдержадміністрації.
Переглядів: 587 | Долучив: Dnister | Дата: 15.11.2011

Завтра (16.11) в Івано-Франківському центрі патріотичного виховання імені С. Бандери відбудеться урочиста академія до 110-ї річниці від дня народження військового і громадського діяча Євгена Побігущого, учасника національно-визвольних змагань 1918-1919 та 1940-х рр.
Уродженець Тернопільщини, він юнацькі літа провів у селі Воскресінці біля Коломиї. З проголошенням Західноукраїнської Народної Республіки, не маючи ще повних 17 літ, вступив добровольцем до лав Української Галицької Армії. В 40-х роках на заклик Проводу ОУН зголосився до Військової Референтури, згодом до дивізії "Галичина". В еміграції чимало часу присвятив політичній діяльності, зокрема в Організації Українських Націоналістів. Похований в Німеччині.
Переглядів: 492 | Долучив: Dnister | Дата: 15.11.2011

7 вересня 2011 р. Верховна Рада України прийняла Постанову N 3706-V «Про відзначення 810-річчя з дня народження першого короля Русі-України Данила Галицького». Цим документом передбачено провести на державному рівні ряд заходів до цієї дати. Основні заходи повинні відбутися в останньому кварталі цього року.
Вчена рада Національного заповідника «Давній Галич» ще на початку 2011 р.  затвердила перелік заходів до цієї річниці. Передбачено ряд заходів, які спрямовані популяризацію легендарної постаті короля Данила. Важливо, що всі заходи передбачено проводити впродовж 2011 – 2012 р. 
Вже у цьому 2011 році проведено більше десяти різноманітних заходів. Серед них тематичні: V Міжнародна наукова конференція «Україна – Ватикан: державно – церковні відносини в контексті досвіду об’єднаної Єв ... Читати далі »
Переглядів: 818 | Долучив: Dnister | Дата: 15.11.2011

В 1937 році у Крилосі відомий археолог Ярослав Пастернак знайшов останки засновника Успенського собору князя Ярослава Осмомисла. Довгий час не було відомо, де вони переховувалися до ІІ світової війни - хоча опису княжих останків дослідник присвятив цілий розділ своєї праці присвяченої Княжому Галичу, він ніде не подав у своїх, як довоєнних, так і післявоєнних працях про це згадок. Ймовірно, учений побоювався за долю своєї знахідки в тих умовах, які настали на наших землях після другої світової війни. Припускалося, що останки князя Я.Пастернак вивіз до Львова в липні - серпні 1937 р. Також, вважалося, що перед війною Я.Пастернак передав кістки князя Осмомисла в лабораторію М.Герасимова (м. Москва) для пластичної реконструкції, а в часі війни вони пропали.
У листопаді 1991 р. глава УГКЦ кардинал Іван Мирослав Любачівський звернувся до НТШ у Львові з прох ... Читати далі »
Переглядів: 1022 | Долучив: Dnister | Дата: 14.11.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024