Вівторок, 19.03.2024, 10:21:28

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 15 » До 810-річчя від дня народження Короля Данила
10:40:56
До 810-річчя від дня народження Короля Данила
7 вересня 2011 р. Верховна Рада України прийняла Постанову N 3706-V «Про відзначення 810-річчя з дня народження першого короля Русі-України Данила Галицького». Цим документом передбачено провести на державному рівні ряд заходів до цієї дати. Основні заходи повинні відбутися в останньому кварталі цього року.
Вчена рада Національного заповідника «Давній Галич» ще на початку 2011 р.  затвердила перелік заходів до цієї річниці. Передбачено ряд заходів, які спрямовані популяризацію легендарної постаті короля Данила. Важливо, що всі заходи передбачено проводити впродовж 2011 – 2012 р. 
Вже у цьому 2011 році проведено більше десяти різноманітних заходів. Серед них тематичні: V Міжнародна наукова конференція «Україна – Ватикан: державно – церковні відносини в контексті досвіду об’єднаної Європи” (травень 2011 р.), Міжнародна наукова конференція «Замки України: дослідження, збереження, використання» (листопад 2011 р.); етнофестиваль «Галицька брама». Здійснено ряд заходів в галузі музейництва – впорядковано територію навколо музею історії «Давній Галич» та музею народної архітектури та побуту Прикарпаття; проводяться роботи щодо капітального ремонту музею історії «Давній Галич» та оновлення його експозиції.
У видавничому напрямку видано цікавий буклет «Музей народної архітектури та побуту Прикарпаття», книгу краєзнавця Івана Драбчука «Постаті галицької історії». Інформаційно – видавничим відділом Національного заповідника готується до друку буклет «Музей історії Давнього Галича» та двомовний презентаційний фотоальбом «Галич давній і сучасний» (перший заплановано видати у грудні 2011 р., другий у березні 2012 р.). Готується звернення до органів місцевого самоврядування міст Львів, Холм та Дорогочин із пропозицією вшанування історичної постаті Данила Галицького.
Разом з тим, і на рівні області проводиться певна робота. До складу Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 810-річчя з дня народження короля Русі – України Данила Галицького, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією рекомендовано кандидатуру заступника голови обласної державної адміністрації з гуманітарних питань Р.Іваницького.
В обласних музеях та бібліотеках упродовж листопада - грудня 2011 року проводяться ілюстративно-документальні та книжкові виставки, присвячені 810-річчю з дня народження короля Данила Галицького. В Івано-Франківському обласному краєзнавчому музеї буде відкрито оновлену експозицію присвячену Галицько-Волинському князівству. У навчальних закладах області в рамках відзначення 810-річчя з дня народження Данила Галицького будуть проведені круглі столи на тему «Конституціалізм в Україні: становлення та розвиток». В Івано-Франківському університеті права імені Короля Данила заплановано проведення регіональної конференції.

Переглядів: 819 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024