Вівторок, 19.03.2024, 04:23:34

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 11
Є пам’ятники, яким пощастило. Вони стоять на перехрестях, біля них періодично відбуваються різноманітні урочистості з покладанням вінків та квітів. Їх можна побачити по телебаченню, на поштівках, у путівниках та інших носіях інформації. Проте далеко не всі пам’ятники купаються у славі та визнанні. Деякі з них стоять у важкодоступних місцях або так добре замасковані, що більшість іванофранківців ніколи не чули про їхнє існування. Сьогоднішня розповідь присвячена саме їм.

Стефаник за ґратами
На відміну від Тараса Григоровича, Івана Яковича та Віктора Федоровича, Василь Стефаник ніколи не сидів. Але декілька років тому одна з міських газет саме так охрестила пам’ятник письменникові. Приводом для цього стало місце розташу ... Читати далі »
Переглядів: 710 | Долучив: Dnister | Дата: 11.11.2011

На електронну адресу "Вікон" надійшов офіційний лист від оргкомітету зі спорудження у Калуші пам'ятника Генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу. Подаємо текст листа повністю.

Про спорудження пам’ятника Роману Шухевичу
Ідея спорудження в місті Калуші пам’ятника Роману Шухевичу існувала здавна. 
З ініціативи Калуської міської та районної організацій Української Національної Асамблеї (УНА) за підтримки та зверненням (поданням) Координаційної ради політичних партій та громадських організацій демократичного спрямування Калущини (далі – Координаційна Рада), до якої входять більше 25 членів-учасників, Калуською міською радою 27.04.2010 року було п ... Читати далі »
Переглядів: 594 | Долучив: Dnister | Дата: 11.11.2011

Більшість легенд народжуються у повній відповідності із приказкою «Як не дочує, то видумає». Достовірні історичні факти настільки тісно переплітаються із різними нісенітницями, що інколи проста вуха в’януть, слухаючи одкровення так званих старожилів. Ось яскравий тому приклад.
Після проголошення держави Ізраїль СРСР спочатку допомагав молодій країні, але дуже швидко розчарувався та обізвав розсадником світового імперіалізму, сіонізму та хтозна чого ще. Радянським євреям був заказаний шлях до керівних постів. Їм ставились перепони в отриманні вищої освіти та й узагалі на них дивились як на потенційних агентів Моссаду. Відігравалися навіть на мертвих.
Так, у нашому місті за наказом Москви знищили всі єврейські цвинтарі. На місці одного з них побудували кінотеатр «Кос ... Читати далі »
Переглядів: 701 | Долучив: Dnister | Дата: 11.11.2011

5 листопада відбулася спільна нарада при головах райдержадміністрації та районної ради Василя Гондурака та Ярослава Кікінчука, з питання встановлення в селищі Верховина «Пам’ятника Гуцульській столиці» у рамках проведення ХХ Міжнародного Гуцульського фестивалю На нараді були присутні: Нечай М.М. - заступник голови районної державної адміністрації, Мицканюк В.М. - селищний голова, Ігнатюк О.Ф - начальник відділу містобудування і архітектури райдержадміністрації, Ославський М.І. завідувач кафедри юридичного інституту Прикарпатського Національного університету ім.. В. Стефаника, Пониполяк П.М. – голова громадської ради при районній державній адміністрації, Процюк В.В. – приватний підприємець, Савчук З.В. – голова районної організації пенсіонерів, Сліпенчук І.І. – голова ради підприємців, Шкрібляк П.В. - директор філії «Гуцульщина». На нараді було вирішено в найкоротші терміни знайти місце для встановлення пам’ятник ... Читати далі »
Переглядів: 577 | Долучив: Dnister | Дата: 11.11.2011

У день 68-ої річниці розстрілу гестапівцями учнів Калуської торгівельної школи до пам’ятного знака на площі Героїв представники місцевої влади та студенти Калуського коледжу культури і мистецтв поклали квіти й запалили свічки. Прийшли сюди й поодинокі калушани та представники «Молодого руху». Начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Михайло Клим, звертаючись до нинішніх студентів, зауважив, що на цьому місці були розстріляні якраз їхні однолітки, які прагнули жити в незалежній Україні. Калушанин Микола Андріїв зачитав перед молодим поколінням вірш, який присвятив річниці розстрілу.
Як повідомила начальник управління культури міської ради Антоніна Попадюк, цього року вирішили змінити форму проведення вшанування пам’яті юнаків. Замість традиційного віча — покладання квітів і проведення «круглого столу». Останній проходив недільн ... Читати далі »
Переглядів: 554 | Долучив: Dnister | Дата: 11.11.2011

Безробіття є неминучим і навіть необхідним складником ринкової системи господарювання. Відтак ефективність державної системи управління, серед іншого, полягає не тільки в спроможності долати безробіття, але й дбати при цьому про психологічне здоров'я людини, яка втратила роботу. Як почувається, наприклад, кваліфікований інженер, якого центр зайнятості направляє мести вулиці, чи 55-річна жінка, яка ще замолода, щоб померти, але вже застара, щоб знайти бодай якусь гідну працю? Схоже, сто років тому у безробітних було більше шансів...
У 1924 році в Другій Речі Посполитій був створений Фонд безробіття, який 24 жовтня 1934 року реорганізували у Головне управління фонду праці при Міністерстві соціального забезпечення. У квітні 1935 року на території Станиславівського воєводства створили Бюро фонду праці, яке безпосередньо підпорядковувалося Головному управлі ... Читати далі »
Переглядів: 617 | Долучив: Dnister | Дата: 11.11.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024