Вівторок, 19.03.2024, 04:48:03

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 11 » “Загальна мобілізація”: оргкомітет надіслав офіційну інформацію щодо пам’ятника Шухевичу
14:57:19
“Загальна мобілізація”: оргкомітет надіслав офіційну інформацію щодо пам’ятника Шухевичу
На електронну адресу "Вікон" надійшов офіційний лист від оргкомітету зі спорудження у Калуші пам'ятника Генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу. Подаємо текст листа повністю.

Про спорудження пам’ятника Роману Шухевичу
Ідея спорудження в місті Калуші пам’ятника Роману Шухевичу існувала здавна. 
З ініціативи Калуської міської та районної організацій Української Національної Асамблеї (УНА) за підтримки та зверненням (поданням) Координаційної ради політичних партій та громадських організацій демократичного спрямування Калущини (далі – Координаційна Рада), до якої входять більше 25 членів-учасників, Калуською міською радою 27.04.2010 року було прийнято принципове рішення № 1161 про спорудження пам’ятника Роману Шухевичу та затверджено оргкомітет по спорудженню пам’ятника. 
З ініціативи Калуської міської організації ВО «Свобода» за підтримки та зверненням (поданням) Координаційної Ради, Калуською міською радою 26.05.2010 року прийнято рішення № 1211 про присвоєння Роману Шухевичу звання «Почесний Громадянин міста Калуша».
За поданням Координаційної Ради на підставі даного рішення міської ради, 30.06.2011 року Калуською міською радою прийнято рішення № 304, згідно якого вирішено спорудити пам’ятник Роману Шухевичу в сквері на перетині вулиці Сівецької і проспекту Лесі Українки поблизу Центру художньої творчості учнівської молоді в м. Калуші, затверджено склад авторської групи з проектування пам’ятника та дано дозвіл Координаційній Раді на відкриття рахунку для накопичення коштів на проектування і спорудження пам’ятника Роману Шухевичу. Цього ж дня відбулося урочисте встановлення та освячення символічного каменя на місці майбутнього пам’ятника.
Для побудови в місті Калуші пам’ятника головному командиру УПА Роману Шухевичу, на підставі рішення 14-ї сесії Калуської міської ради шостого демократичного скликання від 30.06.2011 № 304 «Про спорудження пам’ятника Роману Шухевичу»,  Координаційна рада політичних партій та громадських організацій демократичного спрямування Калущини (Координаційна Рада) своїм рішенням від 11.07.2011 року дала дозвіл, доручила і уповноважила члена Координаційної Ради – Калуську міськрайонну станицю братства вояків УПА (голова Степан Петраш) на відкриття рахунку для накопичення коштів на проектування і спорудження в м. Калуші пам’ятника Роману Шухевичу.

Реквізити рахунку:
Калуська місьрайонна станиця братства вояків УПА
Код 20551274,  мфо 380805
АТ «Райффайзен Банк Аваль»,  рахунок №  26001338199
Благодійні внески на проектування і спорудження в м. Калуші пам’ятника Р.Шухевичу.

З метою остаточного визначення скульптурного образу майбутнього пам’ятника головному командиру УПА Роману Шухевичу, організації збору коштів на його побудову та ефективності роботи оргкомітету з побудови пам’ятника Р.Шухевичу в м. Калуші,  Координаційна Рада своїм рішенням від 09.08.2011 року  схвалила вигляд (образ) скульптури постаті головного командира УПА Романа Шухевича запропонований членом авторської групи з проектування пам’ятника І.М.Семаком в поданому ним варіанті, доручила і уповноважити члена Проводу Калуської міськрайонної організації КУН Б.М.Петрину на організацію збору та збір готівкових коштів на проектування і спорудження пам’ятника Р.Шухевичу добровільно від громадян та інших благодійників, в т.ч. юридичних та фізичних осіб та вирішила провести презентацію проекту архітектурно-кошторисної та скульптурної частини майбутнього пам’ятника Р.Шухевичу 11.08.2011 року. Також, цим рішенням Координаційною Радою, зв’язку з кадровими змінами, вирішено  внести на розгляд сесії Калуської міської ради проект рішення щодо змін в складі організаційного комітету зі спорудження пам’ятника Роману Шухевичу, а саме: ввести до складу оргкомітету О.Челядина (секретаря Калуської  міської ради), Василя Дзундзу (голову Калуської районної ради), Степана Петраша (голову Калуської місьрайонної станиці Братства вояків УПА), інших членів оргкомітету впорядкувати згідно їх теперішнього статусу.
11 липня 2011 року у вщерть наповненому людьми залі Народного Дому (РБК) в м. Калуші о. 16.00 год. відбулася презентація проекту архітектурно-кошторисної та скульптурної частини майбутнього пам’ятника головному командиру УПА, генерал-хорунжому, Герою України – Роману Шухевичу. Керував ходом презентації – член оргкомітету по спорудженню пам’ятника Роману Шухевичу, голова Калуськоїх міськрайонної організації КУН – Олег Кушлик.
Архітектурну і кошторисну частину проекту перед присутніми презентував головний архітектор міста п. Петро Пострильоний. Презентацію скульптурної частини проекту майбутнього пам’ятника провів автор ідеї, скульптор п. Ігор Семак.
Під час презентації перед присутніми виступили члени організаційного комітету по спорудженню в м. Калуші пам’ятника Герою України Роману Шухевичу та авторської групи з проектування пам’ятника, члени президії та гості. Після її закінчення члени оргкомітету дали прес-конференція для ЗМІ, на якій відповіли на запитання журналістів та присутніх в залі громадян. Після закінчення заходу відбулося покладання квітів до символічного каменя на місці майбутнього пам’ятника Р.Шухевичу.
18 серпня 2011 року члени оргкомітету та авторської групи з проектування пам’ятника перебували з робочим візитом на Львівській фабриці мистецтв, де провели переговори щодо виготовлення на ПП «Скульптура» пам’ятника Р.Шухевичу в бронзі. Згідно попередньої калькуляції загальна вартість виробу (скульптури) склала 266870,20 грн. (з ПДВ). Найвартіснішими є витрати на матеріали – 72871,23 грн. (в т.ч. бронза 1100,00 кг - 58663,00 грн.). 
22 серпня 2011 року Калуською міською радою прийнято рішення № 450 «Про склад організаційного комітету зі спорудження пам’ятника Роману Шухевичу», яким затверджено оргкомітет в новому складі. Також, 22.08.2011 року сесією міської ради виділено кошти на проектування і спорудження в м. Калуші пам’ятника Роману Шухевичу. 
На даному етапі авторською групою під керівництвом головного архітектора міста Петра Пострильоного розробляється і вже знаходиться на стадії завершення  загальний проект та кошторис спорудження в м. Калуші пам’ятника Р.Шухевичу та вся інша необхідна документація для його будівництва. Скульптором Ігорем Семаком виготовлено скульптурну частину пам’ятника в натуральну величину з глини та викінчуються  форми для відливки гіпсової моделі пам’ятника для виготовлення йогов  бронзі. Оргкомітетом здійснюються певні кроки щодо виготовлення гранітного постаменту під пам’ятник та пошук підрядників для виконання необхідних земляних, бетонувальних, монтажних та опоряджувальних робіт і благоустрою площі де буде встановлено пам’ятник та пошук коштів на його спорудження.
Оргкомітет

Переглядів: 595 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024