Вівторок, 19.03.2024, 08:50:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 20 » “Загальна мобілізація”. Міська рада вже перерахувала на спорудження пам’ятника Шухевичу 40 тис. грн.
21:16:24
“Загальна мобілізація”. Міська рада вже перерахувала на спорудження пам’ятника Шухевичу 40 тис. грн.
У п'ятницю відбулося друге спільне засідання оргкомітету зі спорудження у Калуші пам'ятнпика Генерал-хорунжому УПА Романові Шухевичу та громадської інціативи "Загальна мобілізація". За словмаи заступника голови оргкомітету, секретаря Калуської міської ради Олександра Челядина, міська рада вже перерахувала за проектні роботи та на оплату скульптору Ігореві Семаку обіцяних 40 тис. гривень. Залишилося доопрацювати деякі документи і казначейство перерахує кошти за призначенням.
Загалом, триває пошук шляхів зі здешевленння бронзової скульптури пам’ятника та гранітної частини. Наступної п’ятниці член "Загальної мобілзації”, директор Калуш ФМ Борис Червоний має поінформувати про цінові пропозиції щодо виготовлення скульптури від трьох українських виробників. Нагадаємо, що йдеться і про калуське підприємство — Завод "Техмаш”, яке працює з бронзою, проте досі не мало досвіду з відливання пам’ятників. Будуть тривати консультації з фахівцями, у першу чергу — скульптором Ігорем Семаком. Здешевлення вартості пам’ятника є дуже актуальним з огляду на те, що кошти буде збирати сама громада. Попередня вартість бронзового пам’ятника, за попередніми даними, становить 266 870,20 гривні.
Вивчаються шляхи здешевлення гранітної частини — її попередня вартість близько 87 045 гривень. Є поки що тільки одна цінова пропозиція — наступної п’ятниці будуть 2.
Крім того, "Загальна мобілізація” та оргкомітет планують у грудні організувати концерт для збору коштів за участю артистів, які погодяться виступити заради ідеї втілення проекту пам’ятника Шухевичу.
Член громадської ініціативи Ігор Очкур проробляє ідею підключення до акції учнів усіх калуських шкіл (ідеться про збір макулатури). А активний учасник збору коштів Михайло Качанюк працює з церквоними громадами, на черзі — педагогічні колективи.
Члени оргкомітету Олег Кушлик та Володимир Климентій будуть наступного тижня узгоджувати питання щодо експертизи кошторису пам’ятника.
Наступного тижня будуть видрукувані біг-борди, сіті-лайти, плакати і календарі.
За даними оргкомітету, станом на 18 листопада 2011 року зібрано 13 781 грн.
Залишилося зібрати (на бронзовий постамент та гранітну частину) — 340 134,20 грн.
Юрій Тимощук, журналіст "Вікон"

Переглядів: 491 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024