Вівторок, 19.03.2024, 06:14:19

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 28 » Живопис Андрія Коренюка
16:49:23
Живопис Андрія Коренюка
Спогадом про відомого коломийського художника стала виставка його полотен.
П’ятдесят картин, створених яскравим представником сучасного класичного реалізму Андрієм Коренюком, стали світлим спомином про митця, який торік передчасно відійшов у вічність.
Темний колір – це перше, на що звертаєш увагу, споглядаючи картини художника. Втім дедалі глибше занурюючись у філософію його пензля, розумієш, що це лише нейтральне тло, завдяки якому прочитується надзвичайно правдивий сюжет. Більшість полотен на виставці – пейзажі, яким належить чільне місце у творчості Коренюка, хоча він художник різножанровий.
Роботи митця зберігаються у приватних колекціях в Україні, Польщі, Німеччині, Франції, США, Канаді, Росії, Ізраїлі. Проте чи ненайбільше шанувальників його творчості в Коломиї. Як зазначила під час відкриття виставки директор Музею Ярослава Ткачук, кожна інтелігентна коломийська родина бажала мати у своїй колекції хоча б одну Коренюкову картину. Він любив це місто, тому багато своїх робіт присвятив йому. 
Виставка організована з приватної колекції палкого шанувальника творчості Андрія Коренюка – коломиянин Дмитра Благого. Він разом з дружиною митця, викладачем Коломийської художньої школи пані Стефанією, представили у Музеї твори з різних періодів творчості маляра, різних за тематикою та жанрами, але із чітко вираженою національною рисою.
У відкритті виставки взяли участь владика Коломийсько-Чернівецької єпархії кир Микола Сімкайло, начальник управління культури Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак, керівники міського та районного відділів культури Уляна Мандрусяк і Наталія Тарновецька. Родинними спогадами про Андрія Коренюка поділилися дружина та сини художника, а внучка присвятила дідусеві вірш... «Художник не помирає, він вічно живе у своїх полотнах», - наголосила у вітальному слові пані Тарновецька. Тож багаточисельна аудиторія стала доказом глибокої шани до самого митця та його творчості. Враження від побаченого підсилила віртуозна гра коломийського скрипаля Івана Арсенича. 

Переглядів: 586 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024